DF o pritvoru i štrajku glađu Đurišića: Alrmantna situacija, odgovorna je lokalna vlast Podgorice

"Mjesecima unazad od aktuelizovanja problema pred kojim se našla porodica Đurišić upozoravali smo lokalnu upravu da je dužna da u skladu sa zakonom i osnovnim postulatima Ustava Crne Gore o neprikosnovenom pravu lične imovine postupi i riješi problem uzurpacije parcele koja je privatna svojina porodice Đurišić"
55 pregleda 3 komentar(a)
Miodrag Bešović (Novina)
Miodrag Bešović (Novina)
Ažurirano: 21.12.2017. 16:31h

Nakon informacije da je Vanja Đurišić zbog nezakonitog određivanja pritvora, stupio u apsolutni štrajk glađu i žeđu i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno ugroženo odbornički klub Demokratskog fronta (DF) upozorava javnost da je za trenutnu alarmantnu situaciju prije svega odgovorna lokalna vlast Podgorice, saopštio je danas Miodrag Bešović, odbornik DF-a u Skupštini Glavnog grada.

Odbornici DF su danas u znak protesta zbog odnosa Glavnog grada i državnih institucija prema porodici Đurišić napustili današnju sjednicu podgoričkog parlamenta.

"Mjesecima unazad od aktuelizovanja problema pred kojim se našla porodica Đurišić upozoravali smo lokalnu upravu da je dužna da u skladu sa zakonom i osnovnim postulatima Ustava Crne Gore o neprikosnovenom pravu lične imovine postupi i riješi problem uzurpacije parcele koja je privatna svojina porodice Đurišić. Da je podgorička uprava, na čelu sa gradonačelnikom Slavoljubom Stijepovićem, imala volje da se izađe iz ove situacije i riješi imovinske odnose sa Đurišićima lišili bi neprijatnosti vlasnike imovine , stanare u dijelu oko pomenute parcele , privredne subjekte gradskih preduzeća , preduzeća za telekomunikaciju koji koriste pomenuto zemljište i sve građane Podgorice", istakao je Bešović.

On je dodao da naravno da se nakon ignorisanja vlasti na apel vlasnika i NJIH koji smo birani od građana da zastupaJU opšte interese situacija sve više i više komplikovala i da je došla do toga da se naočigled čitave javnosti državne institucije stavljaju u službu jedne diktatorske politike.

"Nakon što je sud odredio pritvor Vanji Đurišiću i lišio ga slobode zbog odbrane svoje naslijeđene imovine situacija se otrgla kontroli i pokazala da su najveće državne institucije zarobljene od strane jedne totalitarne vlasti. Demokratski Front još jednom poziva sve državne i gradske institucije da se urgentno pozabave ovim problemom i ne dozvole da se situacija u kojoj se nalaze Vanja Đurišić i njegova porodica dodatno iskomplikuje. Za buduću neizvjesnu situaciju u ovom slučaju će zakonsku odgovornost podnijeti svi koji su lično bili nadležni za rešavanje ovog predmeta i koji su svojim nečinjenjem ili prolongiranjem doprinijeli sadašnjem stanju", zaključio je Bešović.

Bonus video: