Ćorović: Borovinić-Bojović bez griže savjesti i sa puno smjelosti posjetila Dom starih, a odbila donacije vakcina

Još koliko političkih poteza treba da povuče aktuelna vlast pa da prioritet budu njeni građani a ne jeftini politički poeni i demonstriranje moći koje stanovništvo Crne Gore plaća životima?"

6468 pregleda 37 reakcija 38 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate
Foto: Socijaldemokrate

Uprkos desetomjesečnim naporima zaposlenih Doma za stare u Bijelom Polju, da sačuvaju štićenike, koronavirus je ušao u tu ustanovu i na žalost odnio četiri života, saopštio je danas Ismar Ćorovic, clan Glavnog odbora (GO) Socijaldemokrata Crne Gore iz Bijelog Polja.

"Nakon toga je Jelena Borovinić-Bojović, aktuelna ministarka zdravlja, bez imalo griže savjesti i sa puno smjelosti, odlučila da posjeti ovu ustanovu, zanemarujući činjenicu da je prije samo nekoliko dana odbila dvije vrijedne donacije vakcina koje su mogle da spriječe niz ovih nemilih događaja", istakao je Ćorović.

On je dodao da, poštujući protokole koji nalažu da medicinsko osoblje ima prioritet prilikom vakcinisanja, nameće se pitanje – da li su žrtve iz Doma starih mogle biti zaštićene i da li će Borovinić-Bojović preuzeti odgovornost za dešavanja u toj ustanovi, zbog odbijanja donacija vakcina­.

"Ovaj nemili niz događaja mogao je biti spriječen. Još koliko političkih poteza treba da povuče aktuelna vlast pa da prioritet budu njeni građani a ne jeftini politički poeni i demonstriranje moći koje stanovništvo Crne Gore plaća životima?", kazao je Ćorović. On je pitao Borovinić-Bojović, da li je to ta "bolja, nova politika kada se vrši selekcija i degradacija medicinskog osoblja pa radnici ovih ustanova nakon deset mjeseci borbe, odvajanja od porodica, danonoćne brige o najstarijima, ne budu nagrađeni bonovima od 200 eura?"

"Da li je njihov rad manje značajan od onog koji obavljaju ostali medicinski radnici? Da li ministarka Borovinić-Bojović zna kako je biti odvojen od porodice na trideset dana u najtežem periodu? Da li zna da su heroji Bijelog Polja upravo radnici Doma za stare u ovom gradu? Pozivamo Vladu Crne Gore da što prije prihvati ponuđene donacije i ne stavlja na kocku živote naših građana jer ćemo u suprotnom za svaku novu žrtvu tražiti odgovornost ministarke Borovinić-Bojović", zaključio je Ćorović.

Bonus video: