Stjepović: Namjeravate li da prekinete sa prebrojavanjem krvnih zrnaca kandidata koji žele da se zaposle?

"U cilju što bolje izrade Programa i upoznavanja sa što većim brojem problema sa kojima se suočavaju moji sugrađani, Demokrate će u narednih nekoliko dana posjetiti svako domaćinstvo u Danilovgradu", zaključio je Stjepović
58 pregleda 9 komentar(a)
Duško Stjepović, Foto: Demokrate
Duško Stjepović, Foto: Demokrate
Ažurirano: 21.12.2017. 15:43h

Sve se može promijeniti, samo "navika“ predstavnika vlasti da tek kreću u obećane projekte u posljednjim mjesecima mandata, neće nikada, kaže se na početku saopštenja koje je potpisao član Medijskog tima Demokrata Duško Stjepović.

"Vladajuća garnitura na državnom nivou to radi otkako znam za sebe, cijeli tridesetogodišnji period svog vršenja vlasti, a "mali bogovi“ iz DPS-a na lokalnom nivou ni ne pomišljaju da se ponašaju drugačije od svojih partijskih šefova sa "vrha“. Ista situacija je i sa Danilovgradom", ističe Stjepović.

On u nastavku navodi da stižu izbori, a sa njima se iz naftalina vade i davnašnja obećanja, koja se ponavljaju iz jednog izbornog ciklusa u drugi, iz drugog u treći i tako redom.

"Lokalne vlasti u Danilovgradu su, u međuvremenu, stekle malo obraza i poštovanja prema inteligenciji svojih sugrađana, pa ni u naznakama ne pominju problem nekadašnjeg Hotela Zeta, novo gradsko groblje, nastavak tzv. Starog puta do Podgorice. Zaključili su stručnjaci opšte prakse, koji su se obrazovali na predmetima kao što je "Odjevno inžinjerstvo“, da su pretjerali, da im se ne vjeruje i da su postale degutatne njihove izjave kako će danilovgradska poljopripreda da procvjeta ulaskom u jedan vojni savez. Stari put, do ZIKS-a, izgrađen je bez trotoara i užasno je nebezbjedan, dobrim dijelom i neosvijetljen, a njegov nastavak do Podgorice je takav da bi perjanice DPS-a, kako danilovgradske, tako i podgoričke, svaki dan po tri puta dnevno trebalo voziti njime kao najveću kaznu što su makar četiri svečane vrpce pri otvaranju ovog putnog pravca uvijek prije izbora koristili kako bi ih svezali oko očiju građana. Da ne vide kolike su im plate (ko je ima), penzije (ko je ima), socijalna davanja (previše korisnika, dijele se po partijskoj osnovi), povećanje stope PDV-a, uvođenje i povećanje akciza, povećanje cijena, povećanje iznosa potrošačke korpe. . I ko sad, nakon metara i metara vrpce koju su presijecali pri petostrukom otvaranju Starog puta, može povjerovati u obećanje o „velelepnom“ bulevaru Danilovgrad – Podgorica?", ksže se u saopštenju.

Funkcioner Demokrata je naveo i da je uvjeren da neće pogriješiti ako kaže da će u ime mnogih građanki i građana Danilovgrada postaviti sljedeća pitanja.

"Koliko procenata je predizbornog programa DPS-a ispunjeno? Da li ste obećanja davali na način što ste rekli da ćete završiti neki projekat, da će Danilovgrad imati neki objekat ili ste, pak, obećavali da ćete za četiri godine raspisati tender, usvojiti plansku dokumentaciju, krenuti u realizaciju, početi sa izvođenjem preliminarnih radova, usvajati strategije kojima ćete definisati neki projekat? Ako ste ovo drugo, onda ste, ako je suditi prema ovom predizbornom periodu, ipsunili obećanje. No, ipak neće biti da je tako. Šta je sa uređenjem sportske hale? Šta je sa zloupotrebama i nezakonitostima, koje imaju elemente bića nekih krivičnih djela, u Turističkoj organizaciji? Šta je sa jednosmjernim tokom saobraćaja na račun kojeg se stvaraju šale, a koji otežava život Danilovgrađanima? Namjeravate li da prekinete sa prebrojavanjem krvnih zrnaca do sedmog koljena kandidata koji žele da se zaposle makar na mjestu higijeničarke u osnovnoj školi?", navodi Stjepović

On je kazao i da će Demokrate u skorom periodu izraditi sveobuhvatan i konkretan Program za Danilovgrad, koji će, kao i svi naši, biti baziran na principu "problem – rješenje“.

"Dosta je mazanja očiju Danilovgrađanima. Imaće čistu i jasnu ponudu, bez šarenih laža i praznih priča. U cilju što bolje izrade Programa i upoznavanja sa što većim brojem problema sa kojima se suočavaju moji sugrađani, Demokrate će u narednih nekoliko dana posjetiti svako domaćinstvo u Danilovgradu", zaključio je Stjepović.

Bonus video: