Đurović više nije na čelu SNP-a u Herceg Novom

Iz SNP-a ističu da su napravili još jedan korak u pravcu reforme i podmlađivanja partije

3538 pregleda 4 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: SNP
Sa sjednice, Foto: SNP

Poslanica i potpredsjednica Socijalističke narodne partije (SNP) Danijela Đurović podnijela je ostavku na mjesto predsjednice hercegnovskog odbora SNP-a.

Iz SNP-a je saopšteno da je na sjednici tog odbora "sprovedena odluka rukovodstva partije da nema preklapanja funkcija".

Tema sastanka je, kako se navodi, bila aktuelna politička situacija, pri čemu je predsjednik partije Vladimir Joković upoznao prisutne o najnovijim političkim dešavanjima kako na državnom nivou, tako i na lokalnom nivou u Nikšiću.

"Ostvaren je ključni cilj SNP-a i nakon 23 godine smijenjen je DPS režim sa svojim satelitima. U tom smislu, jedan od prioriteta SNP CG je potpuno razvlašćivanje i demontiranje DPS-a i što skorija profesionalizacija i unapređenje rada institucija sistema. SNP ima značajnu ulogu u vlasti i unapređenju ukupnog društvenog ambijenta za sve građane", navode iz SNP-a.

Poseban akcenat je, kako dodaju, stavljen na ispunjavanje kriterijuma iz poglavlja 23 i 24, odnosno na izgradnju pravne države i borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i na poglavlje 27 koje se odnosi na životnu sredinu. Takođe je govoreno o ekonomskom razvoju države i otvaranju novih radnih mjesta kako bi se poboljšao životni standard građana.

Đurović se, kako je saopšteno, zahvalila na dosadašnjoj saradnji članovima opštinskog odbora i najavila još veće zalaganje za Herceg Novi sa pozicije poslanice i potpredsjednice partije.

Iz SNP-a ističu da su ovim potezom napravili još jedan korak u pravcu reforme i podmlađivanja partije, a najavili su i "nova učlanjenja i vraćanje starih članova SNP-a."

"Do održavanja nove izborne konferencije OO SNP Herceg Novi, odborom će upravljati potpredsjednici Milan Jančić, Vesna Samardžić, Milica Kostić, Vaso Porobić i Milosav Mišo Dabović", zaključuje se u saopštenju.

Sjednici Izvršnog i Opštinskog odbora SNP Herceg Novi su, pored Jokovića, prisustvovali i potpredsjednik Dragoslav Šćekić i sekretar IO GO Dragan Vukić.

Bonus video: