Radojević na čelu nikšićkog odbora SD

Za potpredsjednicu Odbora izabrana je Ljiljana Adžić, direktorica nikšićkog Doma zdravlja

6624 pregleda 23 reakcija 24 komentar(a)
Marko Radojević, Foto: Socijaldemokrate
Marko Radojević, Foto: Socijaldemokrate

Aktuelni potpredsjednik Opštine Nikšić, Marko Radojević, izabran je za predsjednika nikšićkog odbora Socijaldemokrata (SD), saopšteno je iz te partije.

Navodi se da je na konvenciji SD Nikšića, kojoj su prisustvovali predsjednik stranke Ivan Brajović, potpredsjednik Damir Šehović i generalni sekretar Danilo Mirotić. Za potpredsjednicu Odbora izabrana je Ljiljana Adžić, direktorica nikšićkog Doma zdravlja.

Na konvenciji je izabran i novi sastav nikšićkog odbora SD.

Brajović je kazao da je vjeruje da će novoizabrani odbor SD, sa novim rukovodstvom na čelu, donijeti novu energiju koja im je potrebna, kao i dodatnu motivaciju kako bi postigli glavni cilj - pobjedu 14. marta.

On je rekao da vjeruje i da bi ta pobjeda ubrzala prijeko potrebne političke promjene na nivou države.

"Nova vlast je već pokazala koliko zna i umije, i kolika je prijetnja za građansku Crnu Goru, koju svi državotvorni politički subjekti imaju i potrebu i obavezu da čuvaju kao naše najveće dostignuće", kazao je Brajović.

Šehović je istakao je vjeruje da će partije bivše vlasti na pravi način odreagovati na poruku koju su im 30. avgusta građani poslali.

"Tu poruku smo dobili i u Nikšiću. Da uprkos mnogim dostignućima koje smo postigli, moramo i sami da se mijenjamo, kao i da sa više odgovornosti i osjećaja za potrebe društva djelujemo", dodao je Šehović.

On je rekao da je siguran da će, ako to urade, povratiti povjerenje građana, „u čemu nam svakako pomaže nova vlast koja sopstvene devijacije u prvim mjesecima otvoreno pokazuje“.

"Zbog toga sam optimista da će Nikšić ostati simbol građanskih, antifašističkih i evropskih vrijednosti, koje nam danas trebaju više nego ikad", poručio je Šehović.

Radojević je kazao da, za razliku od premijera, poziva Nikšićanke i Nikšićane pozvao da ni od koga ne uzimaju ništa.

"Da prije svega sacuvaju cast i obraz, jer je smo po tome uvijek bili prepoznati. A da glasaju onako kako misle i osjećaju, na osnovu postignutih rezultata, politike za koju se zalažemo i onoga što, u naredne četiri godine, želimo da uradimo u Nikšiću", rekao je Radojević.

Bonus video: