Veljković predsjednik pljevaljskog odbora SDP

On je obećao da će učiniti sve kako bi se u narednom periodu promijenila dinamika razvoja Pljevalja, kako bi, kako je poručio, sa jakim SDP-om Pljevlja opet postala centar sjevera Crne Gore
200 pregleda 7 komentar(a)
Branislav Veljković, Foto: Luka Zeković
Branislav Veljković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.12.2017. 12:46h

Na sinoć održanoj sjednici Opštinskog odbora SDP u Pljevljima za predsjednika Odbora izabran je Branislav Veljković. On će na toj poziciji zamijeniti Sabahudina Delića koji je odlukom Predsjedništva izabran za koodrinatora SDP za Pljevlja, poručuju iz te partije.

Sjednici Odbora su, kako navode, prisustovali predsjednik SDP Ranko Krivokapić i koordinator SDP za sjevernu regiju Tufik Bojadžić.

Krivokapić je istakao da Pljevlja posjeduju bogatu istoriju stvaranu vjekovima unazad koju treba poštovati i cijeniti, zbog čega se, kako je kazao, Pljevljima mora vratiti ugled koji zaslužuju.

"Jedino vrijednim radom na valorizaciji postojećih potencijala možemo unaprijediti životni standard. Time bi se stvorili uslovi za bolju perspektivu mladima. Država i lokalna uprava imaju odgovornost da stvaraju ambijent za nove investicije i da posebnu brigu vode o zaštiti životne sredine. Istakao je da će novoizabrani predsjednik imati punu podršku za sprovođenje veoma ambiocioznog plana za ozdravljenje Pljevalja, koja je od jedne od najperspektivnih opština u Crnoj Gori danas u teškoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji," poručio je Krivokapić.

Novoizabrani predsjednik Odbora Branislav Veljković se zahvalio na ukazanom povjerenju članova i obećao da će učiniti sve kako bi se u narednom periodu promijenila dinamika razvoja Pljevalja, kako bi, kako je poručio, sa jakim SDP-om Pljevlja opet postala centar sjevera Crne Gore.

“Pljevlja su ovih godina u stagnaciji i gubi ono što je najvrednije za svaki grad, svoje građane i to mlade i obrazovane. Promijenićemo to i stvoriti uslove za otvaranje novih radnih mjesta. Urušenu ekonomiju našeg grada moramo pokušati spasiti u saradnji sa svim konstruktivnim faktorima na političkoj sceni i van nje. Uslov da ostvarimo navedeno i uvjeren sam i mnogo više je, da SDP na narednim lokalnim izborima građani Pljevalja podrže bar u mjeri u kojoj su to učinili u ranijem periodu. To će garantovati da SDP mora biti nezaobilazan faktor pri konsitutisanju nove izvršne vlasti u našem gradu, a to znači vraćanje pravde i znanja na mjesta koja im pripadaju," istakao je Veljković.

Sinoćnom sjednicom OO SDP Pljevlja je, kako su kazali, i zvanično započeo kampanju za predstojeće lokalne izbore.

Bonus video: