Davidović najavio samostalni nastup: "Ne odgovaram na gebelsovske jame braće Vučić"

"Već smo pobijedili jer znam da narod vjeruje da ćemo sve što obećamo i sprovesti", poručio je Davidović

51177 pregleda 993 reakcija 198 komentar(a)
DAvidović, Foto: Svetlana Mandić
DAvidović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 01.02.2021. 19:04h

Biznismen Miodrag Daka Davidović predstavio je „Narodni pokret“, partiju kojom želi, kako je kazao, da vaskrsne Nikšić. Na predstojećim lokalnim izborima nastupiće samostalno jer je uvjeren u pobjedu i da Nikšićani dobro znaju da sve što obeća i ispuni.

„Kakve koalicije? To je nepostojeća kategorija. Siguran sam da pobjeđujemo i da nećemo morati nikoga da molimo. Ne bih došao da mislim da ću da izgubim i svi će glasovi biti u jednu torbu, torbu Narodnog pokreta. Već smo pobijedili jer znam da narod vjeruje da ćemo sve što obećamo i sprovesti“, poručio je Davidović.

Na pitanje novinara da li je, kako su mediji prenijeli, razgovarao sa predsjednikom Vlade Zdravkom Krivokapićem vezano oko načina izlaska na izbore, kazao je da mu je „ispod dostojanstva da odgovara na Gebelsove septičke jame braće Vučić“ i da će narod podrškom Narodnom pokretu odgovoriti na sve te „bljuvotine“.

Davidovićeva partija ima tri tačke u programu djelovanja – da se crkvi vrati sve što joj je oteto od 1945. godine do danas, ekonomski prosperitet i pitanje nataliteta.

Kazao je da je Nikšić pokazao da u svim vremenima može da nosi baklju slobode i junaštva, a na svim odgovornim pozicijama, kada dođu na vlast, biće žene, koje su se pokazale odgovornije, odanije i profesionalno jače.

„Nakon što je duh spašen, sada moramo da nahranimo tijelo“, poručio je Davidović i podsjetio u kojim je sve kompanijama u Crnoj Gori bio.

„Nikšić će stati iza nas. Dolazio sam kada niko nije htio da dođe. Tamo gdje smo mi bili, bile su najveće plate i najbolji uslovi...Moramo da vratimo naše najrespektabilnije kompanije...Mi moramo da 'zatrpamo' tunel – ne smiju više ljudi da bježe iz Nikšića, već moramo da ih vratimo preko Pandurice“, kazao je i dodao da ako ne ispune obećano da niko neće „morati da ih tjera metlama“, već da će sami otići.

Istakao je da će Elektroprivredu, koju su „razvukli i očerupali raznorazni mangupi“, a koja je uvijek bila ponos grada, ponovo vratiti u Nikšić jer, kako je kazao, „ne može Nikšić da radi, a Podgorica da se gradi“.

Ekonomski oporavak koji nudi podrazumijeva otvaranje novih Boksita u vlasništvu Opštine, dovođenje investitora, da „seljaka vrati selu i omogući mu da dobro živi“, da zaposlenima u lokalnoj upravi i javnim preduzećima obezbijedi stanove po cijeni od 430 eura kvadrat, uz povoljne dugoročne kredite od 25 godina.

„Ja i moji najbliži saradnici, kada pobijedimo, nećemo primati plate već ćemo ih donirati. Neće biti privilegije, niti osvete... Umjesto podjela naša strategija će biti da radimo, jer Nikšić mora da radi. Mi već 15.marta ujutro moramo upaliti sve mašine i pogone“, poručio je Davidović.

Kako je naglasio, Nikšić je bio pokretač razvoja u Crnoj Gori, a sada mora da „ide ispruženom rukom prema Podgorici“.

„Neće više tako da bude“, poručio je Davidović.

Bonus video: