SNP: Vlada da obezbijedi svoj djeci dječiji dodatak

"Više od 30 hiljada mališana, koji su u riziku od siromaštva, nije dobijalo novčanu pomoć države. Njihov položaj je još teži u vrijeme pandemije koronavirusa", kazali su iz SNP

4066 pregleda 8 komentar(a)
SNP, Foto: SNP
SNP, Foto: SNP

Vlada Crne Gore bi trebalo što prije da obezbijedi pretpostavke da sva djeca u Crnoj Gori mogu da primaju dječiji dodatak uzimajući u obzir posljednje statističke podatke koji pokazuju da u državi živi skoro 45 i po hiljada siromašne djece, ocijenili su iz Socijalističke narodne partije (SNP).

"Od tog broja samo je 14.237 djece do sada dobijalo dječji dodatak, što znači da više od 30 hiljada mališana, koji su u riziku od siromaštva, nije dobijalo novčanu pomoć države. Njihov položaj je još teži u vrijeme pandemije koronavirusa, a o kakvim se problemima zaista radi najbolje govori informacija iz kvartalnog izvještaja Evropske komisije koja govori o produbljenju budžetskog deficita, te najvećoj nezaposlenosti od 2013. godine", kazali su iz SNP.

Ističu da se zbog posljedica pandemije koronavirusa širom svijeta razmatra uvođenje univerzalnog dječijeg dodatka.

"Smatramo da bi Vlada Crne Gore morala što prije da se pozabavi ovim pitanjem i da pronađe način da obezbijedi dječiji dodatak za svako dijete u Crnoj Gori. Djeca su naše najveće bogatstvo i dužni smo učiniti sve da im u ovom teškom periodu pandemije korona virusa makar malo olakšamo život i uljepšamo djetinjstvo", zaključili su iz SNP.

Bonus video: