Sekulović: Crnoj Gori potrebna ekspertska i tehnička pomoć u rješavanju finansijskih istraga

Zelioli i Sekulović saglasili su se da je depolitizacija i profesionalizacija policijskih službenika važan segment unapređenja rada policije i jačanja integriteta samih službenika

15237 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Zelioli i Sekulović, Foto: MUP
Zelioli i Sekulović, Foto: MUP

Finansijske istrage su izazov sa kojim se Crna Gora susreće, posebno kada je u pitanju ispunjavanje mjerila za dva ključna pregovaračka poglavlja, 23 i 24, te nam je ekspertska i tehnička pomoć neophodna u cilju efikasnijeg rješavanja ovog problema, istakao je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

Sekulović sastao se danas sa ambasadorom Italije u Crnoj Gori, Lukom Zeliolijem, saopštili su iz Ministarstva.

Kako navode, na sastanku je konstatovano da Italiju i Crnu Goru vežu prijateljske i partnerske veze ojačane dobrom saradnjom u oblasti bezbjednosti.

"Ministarstva unutrašnjih poslova dvije zemlje ostvaruju dobru saradnju, naročito u dijelu civilne zaštite i policijske saradnje. Brojni sporazumi o saradnji temelj su za unapređenje odnosa dva resora unutrašnjih poslova. Finansijske istrage su izazov sa kojim se Crna Gora susreće, posebno kada je u pitanju ispunjavanje mjerila za dva ključna pregovaračka poglavlja, 23 i 24, te nam je ekspertska i tehnička pomoć neophodna u cilju efikasnijeg rješavanja ovog problema", istakao je Sekulović

Ambasadir Zelioli kazao je, kako tvrde iz kabineta Sekulovića, da Italija snažno podržava Crnu Goru na putu evropskih integracija, u prilog tome govori i činjenica da najviše pomoći pružaju u aktivnostima koje su vezane za obaveze iz poglavlja 23 i 24.

"Sastanak je bio prilika i da sagovornici razmijene mišljenja u vezi sa najavljenom reintegracijom Uprave policije u MUP. Ministar Sekulović i ambasador Zelioli saglasili su se da je depolitizacija i profesionalizacija policijskih službenika važan segment unapređenja rada policije i jačanja integriteta samih službenika.Na kraju sastanka zaključeno je da su obje strane zainteresovane za produbljivanje saradnje u postojećim oblastima, ali i za nove inicijative i projekte, a sve u cilju stvaranja demokratskog društva i jakih institucija u Crnoj Gori", piše u saopštenju.

Bonus video: