Abazović u Rožajama: Imate podršku Vlade, ski-centar Štedim će preporoditi ovaj kraj

"Mi u Vladi Crne Gore imamo poseban senzibilitet prema sjeveru i u tom smislu vam stojimo na raspolaganju", rekao je Abazović

28993 pregleda 85 reakcija 86 komentar(a)
Abazović u prvoj zvaničnoj posjeti Rožajama, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović u prvoj zvaničnoj posjeti Rožajama, Foto: Vlada Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je danas da će Rožaje imati podršku Vlade, a posebno je istakao projekat skijališta Štedim i naglasio da je on posebno važan zbog polugodišnjeg zadržavanja snijega i potencijala koji taj projekat nosi sa sobom, naročito u pogledu turizma, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je danas boravio u zvaničnoj posjeti Opštini Rožaje, gdje je razgovarao sa predsjednikom Opštine Rahmanom Husovićem i njegovim saradnicima, kao i predsjednikom Skupštine Opštine Almirom Avdićem.

Abazović je naglasio da mu je zadovoljstvo što Vlada prvu od zvaničnih posjeta u 2021. godini počinje u Rožajama.

,,Sjever Crne Gore neopravdeno je bio zapostavljen tri decenije i zbog toga je platio veliku cijenu. Mi u Vladi Crne Gore imamo poseban senzibilitet prema sjeveru i u tom smislu vam stojimo na raspolaganju", rekao je Abazović.

Abazović je, kako je saošteno, kazao da Vlada želi da radi na otvaranju novih, kao i na modernizovanju starih graničnih prelaza, koji bi ovom kraju donijeli bolju povezanost sa Kosovom i Srbijom.

"Predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović izrazio je želju da se između Vlade i Opštine Rožaje nastavi saradnja u još jačem intezitetu. Husović je istakao kao prioritet projekat izgradnje ski-centra Štedim, gdje će biti uloženo 20 miliona eura, a koji treba da bude završen tokom naredne godine. Husović je istakao da je taj projekat od višestrukog značaja za razvoj ovog kraja, jer ima potencijal da bude regionalni skijaški centar i da privuče turiste iz regiona, što bi donijelo ekonomski prosperitet Rožajama", kazali su iz kabineta Abazovića.

Dritan Abazović
foto: Vlada Crne Gore

Oni dodaju da je Husović upoznao Abazovića i sa projektom Zaobilaznice, vrijednim oko 20 miliona eura, koji je trenutno u fazi II izrade, projektom izgradnje zelene pijace koji je u završnoj fazi izgradnje, kao i idejom za izgradnju treće osnovne škole u Rožajama.

Abazović je, kako je saopšteno, predstavio ideju Vlade da svaka opština bude zastupljena u kapitalnom budžetu, ali i trenutnim mogućnostima ulaganja s obzirom na to da je Vlada donijela odluku o privremenom finansiranju.

On je najavio da će se u Rožaje ulagati i kroz kapitalni budžet i pozvao lokalnu samoupravu da participira sa projektima.

"Nakon sastanka u zgradi Opštine Rožaje, predstavnici Vlade i lokalne samouprave zajedno su obišli radove na izgradnji zaobilaznice, novu zelenu pijacu koja je u finalnoj fazi izgradnje, kao i prostor na kom treba da bude izgrađena nova osnovna škola", zakjučuje se u saopštenju.

Bonus video: