Tanok: Posao izvjestioca obavljam savjesno i objektivno

"Medojevićevi potpuno izmišljeni i pogrešni optužujući komentari o koruptivnom ponašanju namijenjeni podrivanju mog integriteta i objektivnosti kao izvjestioca, bi morali biti usmjereni na cjelokupni Parlament sastavljen od 751 poslanika koji glasaju o finalnom izvještaju", rekao je Tanok
11 komentar(a)
Čarls Tanok, Foto: Savo Prelević
Čarls Tanok, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.12.2017. 10:10h

Izvjestilac Evropskog parlamenta (EP) za Crnu Goru, Čarls Tanok, saopštio je da je svoj posao uvijek obavljao savjesno i objektivno, navodeći da izvještaj o procesu integracija ne odražava samo njegovo mišljenje.

Poslanik Demokrastskog fronta Nebojša Medojević, je, na sastanku Parlamentarnog odbora Evropske unije (EU) i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje, ocijenio da su izvještaji Tanoka o procesu integracija neobjektivni, tendenciozni i da, kako je naveo, govori čiste neistine o Crnoj Gori.

"Svoj posao izvjestioca EP za Crnu Goru obavljao sam uvijek savjesno i objektivno. Medojević pokazuje svoje neznanje ukoliko smatra da izvještaj odražava samo moje mišljenje“, kaže se u reagovanju Tanoka.

Kako se navodi, godišnji nacrt izvještaja priprema tehnička služba od eksperta na Zapadnom Balkanu, onda se o njemu diskutuje ispred komiteta i podložan je amandmanima svih političkih stranaka i grupa u parlamentu.

"Ova procedura se onda ponavlja u završnom izvještaju koji ide na plenum. Stoga, Medojevićevi potpuno izmišljeni i pogrešni optužujući komentari o koruptivnom ponašanju namijenjeni podrivanju mog integriteta i objektivnosti kao izvjestioca, bi morali biti usmjereni na cjelokupni Parlament sastavljen od 751 poslanika koji glasaju o finalnom izvještaju", rekao je Tanok, saopšteno je iz Delegacije EU u Crnoj Gori.

Kako je kazao, izvjestilac je EP za Crnu Goru od kraja 2009. godine.

"Poznajem Džona Kenedija više od 30 godina kao člana Konzervativne stranke, kojoj i sam pripadam, ali i iz društvenih krugova. Nije mi poznato da je uključen u bilo kakve koruptivne radnje, ja nisam korumpiran i smatram svaku insinuaciju ove vrste veoma uvredljivom i neosnovanom“, saopštio je Tanok.

Kako je rekao, Kenedi i on su samo jednom razgovarali o pitanju koje se tiče Crne Gore i budući da je tada bio izvjestilac EP za Crnu Goru, notirao je taj susret u obaveznom izvještaju koji nalažu pravila Konzervativne stranke.

Kako navodi Tanok, u vrijeme susreta Kenedi je bio i izabrani predstavnik okruga London u sklopu njegove izborne jedinice.

Prema njegovim riječima, njihov razgovor nije se ticao pitanja članstva u EU, već tehničkog pitanja sa kojim su se susreli britanski stanovnici u Crnoj Gori, kojima je bilo potrebno obnavljanje vize.

Radilo se, pojašnjava Tanok, o penzionisanom paru iz njegove izborne jedinice u Londonu.

Kako je naveo, Kenedi i on nikada nisu razgovarali o biznisu.

"Niti sam uključen u bilo kakve komercijalne poslove u Crnoj Gori ili sa Vladom Crne Gore ili bilo kojim njenim članom“, dodaje Tanok.

Sve ovo je, kako je rekao, objašnjeno u potpunosti u prethodnoj izjavi objavljenoj u Vijestima 2011. godine.

"Izjavu sam tada dao da opovrgnem navode u crnogorskoj štampi“, podsjeća Tanok.

Bonus video: