Ivanović: Zlonamjerna izjava Šehovića, vakcine bi trebalo da stignu sljedeće sedmice

Potpredsjednik SNP-a poručio bivšem ministru da bi "bilo bolje da prokomentariše situaciju u prosvjeti i obrazovanju"

14267 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Ivanović, Foto: Luka Zeković
Ivanović, Foto: Luka Zeković

Socijalistička narodna partija (SNP) poručila je da su neprimjerene i zlonamjerene insinuacije poslanika Socijaldemokrata Damira Šehovića da će Vlada, zbog privremenog finansiranja, ostaviti građane bez vakcina i ljekova.

Šef poslaničkog kluba i potpredsjednik SNP-a Dragan Ivanović kazao je da bi, prema informacijama te partije, prve količine vakcina protiv Kovida-19 trebalo da stignu u Crnu Goru već sljedeće sedmice.

"U tom smislu, valjalo bi da poslanik Šehović odgovori na pitanje šta je Vlada u kojoj je on participirao uradila na planu nabavke vakcina, a poznato je da je novo rukovodstvo Ministarstva zdravlja zateklo prilično haotično stanje koje je ostavio njegov partijski kolega Kenan Hrapović. Takođe, gospodin Šehović se nije proslavio ni u resoru koji je vodio u bivšoj Vladi, pa bi bilo bolje da prokomentariše situaciju u prosvjeti i obrazovanju, umjesto što se bavi oblašću s kojom nema nikakve veze", naveo je Ivanović.

SNP, kako je kazao, očekuje od svih da pokažu maksimalnu odgovornost "u ovom teškom trenutku i da ne zbunjuju i ne plaše naše građane neprovjerenim informacijama i pričama 'rekla-kazala'."

Poručio je da bi suzbijanje pandemije i ozdravljenje građana svima trebalo da bude cilj.

"Nadamo se da je i bivši ministar Šehović istog mišljenja i da će ubuduće i izjave davati u skladu sa tim", zaključio je Ivanović.

Bonus video: