DPS Nikšić: Ako se napadi na naše članove nastave uzvratićemo istom mjerom

"Upozoravamo čitavu crnogorsku javnost da postoji granica našeg strpljenja"

22401 pregleda 946 reakcija 97 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Nikšić poručio je da ukoliko se nastavi na napadima na njihove članove da će "uzvratiti žestoko istom mjerom u cilju zaštite svojih članova".

Oni su osudili napad na doktora Iliju Ašanina i naveli da je to "dokaz da naše društvo klizi ka potpunom gubitku kolektivnog razuma, kojem aktuelna vlast daje nesebičan doprinos".

"U ovakvom stanju, čak ni ljudi iz najhumanije profesije, kojoj pripada ljekarski poziv, nijesu pošteđeni, nego na najružniji način etiketirani i nalaze se na najžešćem udaru od strane destruktivnih grupacija. Smatramo izuzetno pogubnim nastavak atmosfere linča na nacionalnoj, etničkoj i vjerskoj osnovi, jer će u ovakvoj trenutnoj i daljoj situaciji naša država dotaći samo dno. Demokratska, građanska, i u svom drugom smislu slobodna Crna Gora će izgubiti svaki suštinski kapacitet i sve ovo će ostati samo deklarativna i puka jezička orijentacija bez realnog uporištva", saopštno je iz nikšićkog DPS-a.

Traže od nadležni državni organi da "pod hitno zaštititi sve građane od daljih šovinističkih i drugih netrpeljivosti, bez obzira na njihovu partijsku pripadnost".

"U suprotnom susrešćemo se sa nesagledivim posljedicama koje će u finalu doprinijeti gubitku osnovnih temelja i vrijednosti na kojima smo insistirali i mukotrpno gradili decenijama unazad. Demokratska partija socijalista, svjesna svog značaja i uloge u društvu nastojaće da civilizovano i pristojno odgovori na napade primitivizma sa kojim smo suočeni u Nikšiću. Ipak, upozoravamo čitavu crnogorsku javnost da postoji granica našeg strpljenja te da ćemo, ukoliko se ovakav trend nastavi, uzvratiti žestoko istom mjerom u cilju zaštite svojih članova", zaključuje se u saopštenju OO DPS Nikšić.

Bonus video: