Konatar: Postignut dogovor o dječjem dodatku za svu djecu

Poslanik URE kazao da činjenica da će svako dijete u Crnoj Gori primati dječji dodatak predstavlja jedan od njegovih i najvećih uspjeha te partije

42518 pregleda 5306 reakcija 171 komentar(a)
Konatar, Foto: Koalicija Crno na bijelo
Konatar, Foto: Koalicija Crno na bijelo

Sva djeca u Crnoj Gori do navršene šeste godine će primati dječji dodatak u iznosu od 30 eura, dok će djeca u stanju materijalnih i drugih potreba primati od 44 do 60 eura do navršene 18. godine, što je takođe značajno povećanje, saopštio je danas šef poslaničkog kluba "Crno na bijelo" i potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

Kazao je da je odluka o dodjeljivanju dječjeg dodatka za svu djecu u Crnoj Gori rezultat dogovora URE, Demokratske Crne Gore, Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije, kao i Ministarstva finansija i socijalnog staranja i Vlade.

Velika stvar za najmlađe građane i, kako je rekao, veliki korak naprijed za Crnu Goru, postignut je i zahvaljujući inicijativi, komunikaciji i razumijevanju predsjednika Skupštine Alekse Bečića i ministra Milojka Spajića.

Povezani članci

16. Decembar 2020.

Spajić namjerava da vrati dječji dodatak

"Naša borba za dječje dodatke traje još od 2015. godine kada su poslanici Mladen Bojanić i Dritan Abazović predložili izmjene zakona da sva djeca u Crnoj Gori primaju dječje dodatke, a da ugrožene kategorije djece primaju 50% veće naknade. Poslanici DPS glasali su protiv", napisao je Konatar na Tviteru.

"Činjenica da će svako dijete u Crnoj Gori primati dječji dodatak predstavlja jedan od najvećih uspjeha Građanskog pokreta URA i svakako moj lično od kada sam u politici. Ponosan sam što ćemo pomoći djeci i roditeljima", naveo je poslanik.

Bonus video: