SNP Nikšić: Upotrebom državne opreme "Mehanizacija i programat" krše Zakon o finansiranju političkih subjekata

Oni su kazali da na ovaj način koji zakonski nije sankcionisan podižu rejting DPS-a, ubirajući, kako navode, političke poene koji su van demokratskog kodeksa ponašanja u predizbornoj kampanji, kako to rade već tri decenije

7019 pregleda 7 komentar(a)
Sporni radovi, Foto: SNP
Sporni radovi, Foto: SNP

Optinski odbor Socijalističke narodne partije (SNP) Nikšić saopštio je danas da je u izbornoj kampanji za predstojeće izbore u Nikšiću lako izigrati Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, kojima se zabranjuje upotreba državne mehanizacije i opreme u periodu od šest mjeseci prije roka predviđenog za održavanje izbora, čiji je osnivač ili većinski vlasnik država ili jedinica lokalne samouprave. "AD 'Mehanizacija i programat' iz Nikšića, u većinskom vlasništvu Dušana Đurovića, člana Glavnog odbora DPS-a i visokog funkcionera ove stranke, 'svesrdno' pomaže u izgradnji i rekonstrukciji lokalnih puteva u Nikšiću", naveli su iz SNP-a. Oni su kazali da na ovaj način koji zakonski nije sankcionisan podižu rejting DPS-a, ubirajući, kako navode, političke poene koji su van demokratskog kodeksa ponašanja u predizbornoj kampanji, kako to rade već tri decenije. "Zakon ne rješava prethodno pitanje, kao krucijalno, a to je preduslov za izvođenje radova izgradnje i rekonstrukcije lokalnih puteva", rekli su iz SNP-a.

put
foto: SNP Nikšić

Onu su kazali da je Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj u obavezi da pribavi odobrenje za građenje i naknadno tehnički prijem i upotrebu izgrađenih ili rekonstruisanih lokalnih javnih puteva, što ga, kako navode, ne sprečava kao organ koji je u funkciji DPS-a da to uradi. "Ova kontradiktornost je nepojmljiva jer ruši suštinski cjelokupan sistem zaštitnih mehanizama u izbornoj kampanji", zaključili su iz SNP-a.

Bonus video: