Savjet za vladavinu prava vodi premijer

Broj članova neznatno smanjen za dva jer u njemu više nije ministar rada, kao ni za ljudska i manjinska prava pošto je taj resor pri Ministarstvu pravde

17533 pregleda 11 komentar(a)
Sa sjednice Vlade: Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sjednice Vlade: Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada je usvojila odluku kojom je promjenila sastav za vladavinu prava.

Na sajtu Vlade je objavljeno da je to premijer Zdravko Krivokapić, čiji su zamjenici ministar pravde Vladimir Leposavić i unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

U mandatu prethodne Vlade Savjet je vodio vicepremijer Zoran Pažin i imao je 12 članova.

Sada je broj članova neznatno smanjen za dva jer u njemu više nije ministar rada, kao ni za ljudska i manjinska prava pošto je taj resor pri Ministarstvu pravde.

U odluci Vlade koja je objavljena piše da su članovi Savjeta glavni pregovarač za vođenje pregovora za pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji, član Pregovaračke grupe za vođenje pregovora za poglavlja 23 i 24. Zatim predsjednik Vrhovnog suda, predsjednik Sudskog savjeta, vrhovni državni tužilac, glavni specijalni tužilac, direktor Uprave policije i direktor Agencije za sprječavanje korupcije.

Savjet ima sekretara, a u Odluci piše i da "predsjedniku, zamjenicima predsjednika, članovima i sekretaru Savjeta pripada naknada za rad" koja se utvrđuje posebnom odlukom.

Tako je bilo i tokom mandata prethodne Vlade.

Bonus video: