Mrdak izabran za predsjednika SO Mojkovac; Janketić: Većina je proizvod ogavne kupovine glasova

"Vas odbornike vladajuće većine vrh DPS gleda kao kvadratiće i trouglove kao što i vi gledate građane. Zato vam Demokratska Crna Gora preporuje da za predsjednika SO izaberete trougao, a za presjednika Opštine četvorougao", poručio je Marko Janketić iz Demokratske Crne Gore
340 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Mrdak, Foto: DPS
Dragan Mrdak, Foto: DPS
Ažurirano: 20.12.2017. 17:06h

Na konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine (SO) Mojkovac verifikovani su mandati odbornicima, a za prvog čovjeka zakonodavne vlasti u tom gradu izabran je Dragomir Dragan Mrdak iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Mrdak je po zanimanju veterinar I već šest godina je na čelu Opštinskog odbora (OO) DPS Mojkovac.

"Obećavam punu saradnju, pomoć i podršku svakom od odbornika, a samim tim i svim građanima. Što se tiče rada lokalnog parlamenta moje očekivanje je da doprinos odbornika pojedinačno bude znatno veći nego do sada. Naša osnovna obaveza je da stvorimo uslove za demokratski dijalog, sučeljavanje različitih mišljenja, a sve u cilju donošenja odluke koje će značiti stvaranje uslova za bolji i kvalitetniji život svih građana Mojkovca", kazao je Mrdak.

On je izabran zahvaljujući većini glasova odbornika DPS i Socijaldemokrata.

Marko Janketić iz Demokratske Crne Gore je prije glasanja o izboru predsjednika SO, kazao "da su rezultati lokalnih izbora, pokazali da u Mojkovcu i čitavoj Crnoj Gori na izborima formira vještačka većina".

"Skupštinska većina je proizvod ogavne kupovine glasova na metodama zasnovanim na aferi "Snimak". Vas odbornike vladajuće većine vrh DPS gleda kao kvadratiće i trouglove kao što i vi gledate građane. Zato vam Demokratska Crna Gora preporuje da za predsjednika SO izaberete trougao, a za presjednika Opštine četvorougao", poručio je Janketić.

Poslije toga odbornici Demokrata, Demokratskog fronta (DF i Građanskog pokreta URA napustili su sjednicu.

U novom sazivu mojkovačkog parlamenta biće 18 odbornika DPS, pet Demokrata, četiri DF, dva Socijalističke narodne partije (SNP) i po jedan iz Građanskog pokreta URA i Socijaldemokrata.

Bonus video: