Bečić: Zajedništvo i solidarnost su najvažniji stubovi multikonfesionalne i multietničke Crne Gore

“Zajedništvo i solidarnost, kao temeljne vrijednosti crnogorskog društva, predstavljaju najvažnije stubove multikonfesionalne i multietničke Crne Gore, čije različitosti su njene najveće prednosti”, istakao je Bečić

6247 pregleda 6 komentar(a)
Aleksa Bečić posjeta vjerskim zajednicama u Nikšiću, Foto: Skupština Crne Gore
Aleksa Bečić posjeta vjerskim zajednicama u Nikšiću, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić radnu posjetu opštini Nikšić završio je susretom sa predstavnicima tri vjerske zajednice, saopšteno je iz skupštine Crne Gore.

“Zajedništvo i solidarnost, kao temeljne vrijednosti crnogorskog društva, predstavljaju najvažnije stubove multikonfesionalne i multietničke Crne Gore, čije različitosti su njene najveće prednosti”, istakao je Bečić.

Iz Skupštne dodaju da je Bečić u odvojenim susretima, razgovarao sa protojerejom Ostojom Kneževićem i sveštenstvom, župnikom crkve Svetog Ćirila i Metodija don Ivanom Ćapalijom, kao i sa imamom Damirom Hodžićem i Mirsadom Agovićem, predsjednikom džamijskog odbora. Prilikom posjete Hramu Svetog Vasilija Ostroškog, Župnoj crkvi Ćirila i Metodija i Hadži Ismailovoj džamiji, predsjednik Bečić uvjerio se da multikonfesionalni sklad u Nikšiću, uprkos brojnim izazovima u prošlosti, na najbolji način predstavlja Crnu Goru.

"Poruke tolerancije i međusobnog poštovanja koje su obilježile susrete sa predstavnicima vjerskih zajednica, najbolja su potvrda da građanska Crna Gora nikada ne može i ne smije imati alternativu", zaključili su iz Skupštine Crne Gore.

Bonus video: