direktor njemačke kas fondacije na sastanku s abazovićem poručio

Dirkes: Osjetljiva i specifična situacija, Crna Gora Zapadu šalje jasne signale demokratskih iskoraka

"Dirkes je ukazao na neophodnost kvalitetne komunikacije nove Vlade sa zapadnoevropskim partnerima, kako bi se izbjegle zbunjujuće informacije u toku procesa pridruživanje Crne Gore Evropskoj uniji"

21985 pregleda 28 reakcija 16 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Iako je vrlo osjetljiva i specifična situacija, Crna Gora Zapadu šalje jasne signale demokratskih iskoraka, saopštio je danas direktor njemačke Fondacije Konrad Adenauer (KAS) za Srbiju i Crnu Goru, Norbert Bekman Dirkes.

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović razgovarao je danas sa Dirkesom.

U saopštenju se navodi da je Dirkes kazao da je svrha njihove posjete Vladi, da uvide političko stanje u društvu nakon prve demokratske smjene vlasti.

"Dirkes je ukazao na neophodnost kvalitetne komunikacije nove Vlade sa zapadnoevropskim partnerima, kako bi se izbjegle zbunjujuće informacije u toku procesa pridruživanje Crne Gore Evropskoj uniji. Dierkes je naveo da, iako je vrlo osjetljiva i specifična situacija, Crna Gora Zapadu šalje jasne signale demokratskih iskoraka. Dirkes je u tom smislu poželio Crnoj Gori uspješan završetak procesa", navodi se u saopštenju Vlade.

U saopštenju piše i da je "Abazović Dirkesa upoznao sa procesom formiranja vlasti i ekspertima koji su iz inostranstva došli da pomognu Crnoj Gori u ovom specifičnom momentu".

"Abazović je Dirkesa upoznao sa trenutnom političkom situacijom u zemlji i prioritetima u budućem djelovanju Vlade. On je direktoru KAS-a skrenuo pažnju i na opredjeljenje Vlade u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i detaljnije ga upoznao sa formiranjem Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou", poručili su iz Vlade.

"Vlada je zasnovana na spoljnopolitičkom prozapadnom kursu i da je njen cilj napredovanje Crne Gore u procesu evropskih integracija", rekao je Abazović

U saopštenju Vlade se zaključuje da je sastanak bio prilika da Abazović i Dirkes porazgovaraju više o trenutnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, kao i narastajućim tenzijama u kontekstu predizborne situacije u Nikšiću.

Preporučujemo za Vas