"NAVODI IBRAHIMOVIĆA O NAMA DO BESMISLA NETAČNI"

Demokrate: Nema nikakve dileme, Ratko Mladić je ratni zločinac

"...Ibrahimović se nikada nije izjasnio da li su heroji ili zločinci oni sa kojima je Bošnjačka stranka dugo bila u koaliciji, koji su podstrekivali na rat i, vrlo otvoreno, tokom samog rata, sarađivali i sa samim Mladićem"

17008 pregleda 51 reakcija 45 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora saopštila je da za njih nema nikakve dileme da je Ratko Mladić ratni zločinac i poručili da "nikad i niko neće podržati namjeru da se donese odluka da se bilo koja ulica dodijeli bilo kom ratnom zločincu".

Poslanik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović ranije danas kazao je da ga predlog da Mladić dobije ulicu u Beranama da je "krenuo samo od DF-a ne bi iznenadio", ali da su "inicijativu podržali i predstavnici Demokrata i SNP-a koji su deklarišu kao građanske partije".

"Takvih odluka, naprosto, nema tamo gdje pri njihovom donošenju učestvuju predstavnici Demokrata. Utoliko su nerazumljvije ni na čemu zasnovane optužbe poslanika Bošnjačke stranke, Ibrahimovića, na račun Demokratske Crne Gore. Nije mu prvi put da nam stavi na teret nešto što se nije ni dogodilo. Zašto to čini, nije nam poznato, ali ako sa tom praksom nastavi, odgovorićemo na način koji neutemeljene optužbe i zaslužuju", navodi se u reagovanju Demokrata.

Dodaju da sve što je rekao Ibrahimović o Demokratama "do besmisla netačno".

"Iz pitanja koja nam postavlja Ibrahimović, kao i za tvrdnji koje iznosi može stajati samo podla namjera da se, za dnevnopolitičke potrebe, Demokrate pokušaju uvući u nacionalističke igranke, koje gospodin Ibrahimović, zajedno sa svojim partnerima, igra već nekoliko decenija. Mnogo je dokaza za to, a dovoljno je podsjetiti na samo jedan: gospodin Ibrahimović se nikada nije izjasnio da li su heroji ili zločinci oni sa kojima je Bošnjačka stranka dugo bila u koaliciji, koji su podstrekivali na rat i, vrlo otvoreno, tokom samog rata, sarađivali i sa samim Mladićem. Trgovci nacionalnim osjećanjima građana među kojima je, očigledno, i Ervin Ibrahimović, ne libe se da bilo kom oko sebe zakače etiketu ne bi li ubrali koji politički poen", navodi se u reagovanju.

Demokrate poručuju i da aktuelizovanje ratnih tema... "mora naići na oštar otpor svih, i građana Berana i Crne Gore.

"Na otpor svakoga kome je stalo do mira i stabilnosti, kao i do izgradnje modernog i multinacionalnog društva koje počiva na temeljima evropskih vrijednosti. Ne treba potrošiti mnogo riječi da bi se dokazalo da gospodin Ibrahimović u takve ne spada. Ulice u Beranama i drugim gradovima Crne Gore, što se Demokrata tiče, mogu da nose nazive samo po onim ličnostima koje su prihvatljive za sve narode koji u Crnoj Gori žive jer osjećanja građana Crne Gore niko ne smije da vrijeđa. Oni koji potenciraju i plasiraju teme koje izazivaju podjele i neprijatnost kod bilo koje nacionalne zajednice u Beranama i Crnoj Gori, to ne rade za dobrobit i unaprjeđenje građanske, ni proevropske Crne Gore, već iz sitnih političkih kalkulacija koje nikome dobro ne donose. Vrijeme je da jednom za svagda stavimo pečat na podjele i jeftino igranje sa emocijama građana. Poslati sve identitetske zločince na margine političke istorije, dužnost je i obaveza svih građana Crne Gore", zaključuje se u reagovanju Demokratske Crne Gore.