"makar malo da rasteretimo zdravstveni sistem"

URA: Građani, šaljite pitanja iz opšte medicine, ginekologije i stomatologije

"Građani će putem mejla na osnovu opisa svog problema moći da dobiju korisne savjete kako bi očuvali i unaprijedili svoje zdravlje. Zdravstveni radnici URE, među kojima su brojni stručnjaci, pokušaće time da ublaže pritisak sa primarne zdravstvene zaštite zdravstvenog sistema koji je neminovan usljed ukrštanja virusa COVID-19 i sezonskog virusa", kazao je dr med. Igor Ljutica

4986 pregleda 182 reakcija 9 komentar(a)
Ljutica, Foto: Građanski pokret URA
Ljutica, Foto: Građanski pokret URA

Sektor za zdravstvo Građanskog pokreta URA donio je odluku da od 8. februara do 1. marta 2021. godine pomogne svim građanima Crne Gore i makar malo rastereti zdravstveni sistem svojim volonterskim radom, tako što će za građane biti dostupan mejl na koji mogu slati pitanja iz domena opšte medicine, ginekologije i stomatologije, saopštio je koordinator Sektora za zdravstvo URE dr med. Igor Ljutica, saopšteno je danas iz GP URA.

"Građani će putem mejla na osnovu opisa svog problema moći da dobiju korisne savjete kako bi očuvali i unaprijedili svoje zdravlje. Zdravstveni radnici URE, među kojima su brojni stručnjaci, pokušaće time da ublaže pritisak sa primarne zdravstvene zaštite zdravstvenog sistema koji je neminovan usljed ukrštanja virusa COVID-19 i sezonskog virusa", kazao je Ljutica.

Prema njegovim riječima, svjesni su da takav metod rada ne može zamijeniti živi pristup pacijentu, kvalitetno uzetu anamnezu i pregled, ali, kako je objasnio može da skrati lutanje pacijenata pravovremenim savjetom i preventivnim djelovanjem.

"Razmatramo i uvođenje telefonske linije za starije pacijente", naveo je Ljutica.

On je još istakao da iz Sektora za zdravstvo URE žele da pohvale posljednje aktivnosti Vlade Crne Gore koje se odnose na uvođenje dječjeg dodatka, dodatnu pomoć vulnerabilnim grupama.

"Pohvalili bismo i spremnost Vlade da riješi problem zdravstvenih radnika koji čuvaju socijalni mir u zemlji. Po definiciji zdravlje nije samo stanje fizičkog i psihičkog, već i socijalnog blagostanja", zaključio je Ljutica.

iz GP URA su kazali da mejl putem kojeg se građani mogu obratiti Sektoru za zdravstvo URE je ura.zdravstvo@gmail.com.