"Do 18. februara trebalo bi da bude završen postupak izbora direktora Uprave policije"

"Mi smo presrećni što imamo 19 prijavljenih kandidata. Da podsjetim da je do sada bio prijavljen samo jedan kandidat, niko nije ni smio da se prijavi na konkurs", kazao je Abazović

14613 pregleda 383 reakcija 13 komentar(a)
Sekulović i Abazović, Foto: Luka Zeković
Sekulović i Abazović, Foto: Luka Zeković

Do 18. februara trebalo bi da bude završen postupak izbora direktora Uprave policije, a u kandidata koji bude izabran niko neće sumnjati u smislu kredibiliteta i profesionalizma.

To su danas saopštili potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović na vanrednoj konferenciji za medije.

"Mi smo presrećni što imamo 19 prijavljenih kandidata. Da podsjetim da je do sada bio prijavljen samo jedan kandidat, niko nije ni smio da se prijavi na konkurs... Procedura ide u skladu sa pravilima i mi se svi nadamo da će, čim Uprava za kadrove završi svoj dio posla, da će i ministar završiti svoj dio posla, tako da bi mogli imati novog direktora negdje završno sa 18. februarom", kazao je Abazović.

Odgovarajući na pitanja Vijesti da li će tražiti poligrafsko testiranje kandidata, jer se pojedini dovode u vezu sa kriminalnim klanovima i krivičnim djelima, Sekulović je pozvao novinare da dostave sve informacije o kandidatima.

"Postupak izbora direktora je pred Upravom za kadrove. Ja se u taj dio postupka ne mješam, niti smijem. Dakle, oni vrše selekciju u smislu da li svaki kandidat ispunjava sve preduslove da bi bio kandidat, nakon toga vrši se jedno specifično pisano testiranje, a nakon toga usmeni intervju. Nakon što oni naprave selekciju kadrovi koji su najbolji idu kod mene na još jedan intervju. Jedna specifična procedura koja je novitet za naš pravni sistem. Ja sam zaista ponosan što imamo ovakav jedan izbor za direktora policije i mislim da se ardi o pravom konkursu i u tom kontekstu ja vam ne mogu odgovoriti direktno na pitanje da li će kandidati koji dođu kod mene proći poligrafsko testiranje, jer mi to nismo planirali, ali u ovom trenutku mislim da kandidati koji budu selektovani u prva tri će biti kandidati koji ispunjavaju sve uslove, u koje se ne sumnja u smisli njihvoog kredibiliteta. Naravno, ako imate kakava saznanja u tom smislu, slobodno ih podijelite i sa mnom, ja sam tu vrlo otvoren, bio bih vam zahvalan za to, ali sam uvjeren da ćemo nakon ovog čitavog postupka imati direktora UP u koga niko neće sumnjati u smislu kredibiliteta i profesionalizma i da ćemo imati policiju koja će raditi svoj posao van bilo kakvog partijskog uticaja, vrlo transparentno, jasno i u interesu građana", rekao je on.

Na konkurs za direktora UP prijavilo se 19 kandidata, a među njima ima i osuđivanih ljudi.

Bonus video: