Prava: Burić se oglušio o molbe partije da sačeka sa istupanjem, nije ponudio nijedan valjani argument

"Burić je, takođe, na sastanku nakon toga, za šta takođe postoji zapisnik, odlučio da započne pregovore sa mogućim koalicionim partnerom. Šta se dogodilo u samo nekoliko dana, maltene preko noći, ostaje misterija", navode iz Prave

5966 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Sa sjednice Predsjedništva, Foto: Prava Crna Gora
Sa sjednice Predsjedništva, Foto: Prava Crna Gora

Jovan Burić nije ponudio niti jedan valjani argument kojim bi opravdao činjenicu da napušta partiju samo deset dana pred predaju lista i bukvalno neposredno pred početak pregovora sa mogućim koalicionim partnerima, kazali su iz Prave Crne Gore.

Burić je ranije danas podnio ostavku na funkciju predsjednika Inicijativnog odbora Prave Crne Gore i napustio članstvo u partiji.

Iz Prave su saopštili da Burić partiju napušta deset dana pred predaju lista za izbore "koji su biti ili ne biti za DPS", a da prethodno ni na jednoj sjednici Predsjedništva nije iskazao nezadovoljstvo.

"Burić je, suprotno tome, na nedavnom sastanku Odbora na temu istupa partije u Nikšiću, za šta postoji zapisnik, uz prisustvo predsjednika Partije, trasirao politiku Prave u Nikšiću za predstojeće izbore. Gospodin Burić je, takođe, na sastanku nakon toga, za šta takođe postoji zapisnik, odlučio da započne pregovore sa mogućim koalicionim partnerom. Šta se dogodilo u samo nekoliko dana, maltene preko noći, ostaje misterija", navode iz Prave.

Oni tvrde da mu je predsjednik partije Marko Milačić na neformalnom sastanku, na kom je on istupio iz partije, ukazao na štetnost postupka desetak dana pred predaju lista i kazao da šteta nije toliko bitna za partiju, koliko za ukupni i zajednički proces obaranja DPS-a.

"Nezadovoljstva i problemi postoje u svakoj kući, pa i u partiji i ne postoji savršena Partija, naročito ona koja postoji nepune tri godine, ali Burić nije ponudio niti jedan valjani argument kojim bi opravdao činjenicu da napušta partiju samo deset dana pred predaju lista i bukvalno neposredno pred početak pregovora sa mogućim koalicionim partnerima. Burić se oglušio i o više puta ponovljene molbe od strane rukovodstva partije i pojedinih prisutnih članova da svoju odluku odgodi za 15. mart, nakon odsudnih izbora, kako ovim činom ne bi išao na ruku DPS-a. Upravo zbog toga predsjednik Milačić mu je na neformalnom sastanku (i da je bio formalan, u tom sastavu ne bi bilo kvoruma) saopštio da sumnja u njegove prave motive", ističe se u saopštenju Prave.

Navode da su pritisci koje Prava Crna Gora trpi zbog svoje slobode i nepotkupljivosti ogromni, i da su samo kompliment i znak da rade prave stvari.

"Prava Crna Gora nije samo partija, nego jedna velika ideja, koja je neuništiva i daće svoj puni doprinos i u Nikšiću na konačnom demontiranju DPS-a. Prava Crna Gora će uskoro i formalno ući u borbu za oslobađanje Nikšića. Buriću Prava Crna Gora iskreno i ljudski zahvaljuje na doprinosu i želi svu sreću u budućem političkom i ljudskom djelovanju"

Bonus video: