DNP: U Crnoj Gori nema mjesta za ružne naume izgubljenih moćnika

Oni su u saopštenju kazali da razumiju poruku iz Mitropolije da će i prijava biti povučena pod uslovom da krst bude vraćen

9963 pregleda 14 komentar(a)
DNP logo, Foto: Facebook
DNP logo, Foto: Facebook

Demokratska narodna partija osudila je skidanje krsta sa kapije Cetinjskog manastira ispred sjedišta Mitropolije i Manastirskog konaka.

"Ovakvi vandalski postupci u cilju klasičnih provokacija bivšeg režima, željnog nesloge u Crnoj Gori, ne doprinose imidžu ove zemlje u međunarodnim okvirima, kao zemlje građanskog i vjerskog suživota na najvišem nivou", navodi se u njihovom saopštenju.

Oni su u saopštenju kazali da razumiju poruku iz Mitropolije da će i prijava biti povučena pod uslovom da krst bude vraćen.

"Glavni krivci za ovaj nečasni postupak uklanjanja krsta upravo mračnjaci iz bivšeg režima, željni novih podjela i nemira po Crnoj Gori, na čemu su i profitirali svih ovih godina, a sad prave posljednje ružne iskorake udarajući na istoriju Crne Gore, njene svetinje i pravoslavlje", kazali su oni.

U saopštenju su takođe naveli da će i ovo djelo biti razotkriveno i da za Crnu Goru dolazi epoha pravde i boljitka, u kojoj "nema mjesta za ružne naume izgubljenih moćnika".

Bonus video: