Demokrate: Zahtijevamo hitno reagovanje nadležnih organa zbog podataka koje je iznio Stijović

"Kako je moguće da se dokumenti koje je Žugić, kao tadašnji ministar finansija, potpisao ne poklapaju sa originalnom dokumentacijom? Koja je uloga bivšeg ministra poljoprivrede, Milutina Simovića, a koja Petra Ivanovića? Kako je kredit iz Abu Dabi fonda završio na računu u Prvoj banci koja se nalazi van sistema državnog trezora?"

17177 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora (DCG) zahtijeva hitno reagovanje nadležnih organa povodom, kako su kazali, skandaloznih podataka koje je na današnjoj pres konferenciji iznio ministar poljoprivrede Aleksandar Stijović. "Smatramo da je u interesu javnost da nadležni hitno utvrde i odgovore na pitanje kako je moguće da se dokumenti koje je Žugić, kao tadašnji ministar finansija, potpisao ne poklapaju sa originalnom dokumentacijom? Koja je uloga bivšeg ministra poljoprivrede, Milutina Simovića, a koja Petra Ivanovića? Kako je kredit iz Abu Dabi fonda završio na računu u Prvoj banci koja se nalazi van sistema državnog trezora? Ko je otvorio račun", upitali su iz DCG, uz očekivanja da će Specijalno državno tužilaštvo (SDT) biti na visini zadatka te institucije.

"SDT sada ima priliku da sve tvrdnje o potrebi njegove promjene demantuje, ali i da ih potvrdi", saopštili su Demokrate. Oni su istakli da rad ministra Stijovića i njegovog ministarstva "na planu razotkrivanja pojedinosti koje je javnosti predočio na današnjoj pres konferenciji, zaslužuje sve pohvale".

"Takav rad predstavlja najbolji signal da je Crna Gora promjenom vlasti dobila upravo ono čemu je sve ove godine stremila – mogućnost da zakoni ove države važe za svakog jednako i da ništa što je nezakonito rađeno u prethodnom periodu ne može ostati sakriveno", kazali su iz Demokrata. Oni su dodali da je to demonstrirano i odlukom novog rukovodstva IRF-a da skine oznaku tajnosti sa dokumenata u vezi sa Abu Dabi fondom.

Bonus video: