Abazović: Rezultat posjete Krivokapića Briselu bio je značajan rast podrške evroatlantskom putu

"42. Vlada Crne Gore ostaje posvećena evroatlantskim integracijama i u tom smislu želi još snažniju saradnju sa partnerima unutar NATO pakta, među kojima je svakako i Norveška"

13916 pregleda 301 reakcija 8 komentar(a)
Daltveit i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Daltveit i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Rezultat posjete premijera Zdravka Krivokapića Briselu bio je značajan rast podrške evroatlantskom putu Crne Gore i građani sve više uviđaju pogodnosti koje kolektivni sistem odbrane ima za trajniju bezbjednost građana, saopštio je danas potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

On je kako je saopšteno iz Vlade, danas ugostio vojnog atašea Norveške, potpukovnika Egila Daltveita.

U saopštenju se navodi da je Abazović Daltveita upoznao sa trenutnom političkom situacijom u zemlji i spoljnopolitičkim izazovima pred kojima se nalazi Crna Gora.

"42. Vlada Crne Gore ostaje posvećena evroatlantskim integracijama i u tom smislu želi još snažniju saradnju sa partnerima unutar NATO pakta, među kojima je svakako i Norveška. Kao dokaz tome, stoji činjenica da je premijer Krivokapić neposredno nakon izglasavanje nove Vlade Crne Gore, boravio u sjedištima Evropske unije i NATO saveza. Rezultat premijerove posjete Briselu bio je značajan rast podrške evroatlantskom putu Crne Gore i da građani sve više uviđaju pogodnosti koje kolektivni sistem odbrane ima za trajniju bezbjednost građana", kazao je Abazović.

U saopštenju piše i da je Abazović upoznao potpukovnika sa međunarodnim prioritetima Crne Gore i kazao da će Crna Gora aktivno raditi na očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Daltveit je kazao da Crne Gora ima višegodišnju podršku Norveške u procesu reformi i jačanju sistema odbrane i sposobnosti Crne Gore.

"Daltveit je Abazovića upoznao sa mogućnostima saradnje između Vojske Crne Gore i Vojske Norveške i izrazio spremnost za doprinos Norveške stvaranju efikasnijeg sistema odbrane Crne Gore, kroz bilateralne i multilateralne projekte koji će osnažiti partnerstvo Crne Gore i Kraljevine Norveške unutar NATO pakta", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: