Krivokapić: Indija značajan partner u oblasti turizma i poljoprivrede

Krivokapić je kazao da želi da Crna Gora bude prepoznata i pozicionirana kao zanimljiva turistička destinacija, ali i kao tačka prodora indijskih proizvoda i investicija u Evropu

8399 pregleda 12 komentar(a)
Ambasador Indije i Krivokapić danas, Foto: Vlada Crne Gore
Ambasador Indije i Krivokapić danas, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora u oblasti turizma, poljoprivrede i lučkih usluga vidi Indiju kao značajnog partnera, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić i dodao da aktuelna Vlada želi da postojeće odnose dvije države želi da osnaži saradnjom kroz zajedničke projekte.

Krivokapić je danas na sastanku sa novoimenovanim ambasadorom Indije u Crnoj Gori, sa sjedištem u Beču, Džaidipom Mazumdarom, kazao da želi da Crna Gora bude prepoznata i pozicionirana kao zanimljiva turistička destinacija, ali i kao tačka prodora indijskih proizvoda i investicija u Evropu.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, zahvalio na čestitki predsjednika Vlade Indije Narendre Modija povodom stupanja na funkciju premijera Crne Gore, i pozvao ga da prilikom neke od narednih posjeta Evropi, posjeti prijateljsku Crnu Goru.

On je kazao da je zadovoljan što je imao priliku da ugosti ambasadora velike države sa izuzetnom istorijom i tradicijom.

Poštujući respektabilne rezultate indijskih naučnika i inženjera u IT industriji, Krivokapić je istakao da bi kroz projekte u oblasti obrazovanja i doškolovanja naših svršenih studenata u Indiji, značajno mogli da ubrzamo proces koji bi učinio da Crna Gora zaista postane digitalno društvo.

Krivokapić je kazao da bi potpisivanje bilateralnog Sporazuma o naučno – tehničkoj saradnji, mogao biti dobar novi početak odnosa između dvije države.

Zahvaljujući na dobrodošlici koja mu je ukazana, Mazumdar je rekao da osjeća duhovne veze koje postoje između dvije zemlje, te da te veze obavezuju obje strane da bilateralnu saradnju podignu na viši nivo.

Mazumdar je kazao da je upoznat sa promjenama koje su se desile u Crnoj Gori i da je Indija vrlo zainteresovana da Crnoj Gori prenese bogato iskustvo iz digitalne ekonomije.

Mazumdar je naveo i da Indija prepoznaje turističke potencijale Crne Gore, te da očekuje da bi ta saradnja mogla da bude od obostrane koristi. On je kazao i da bi ih obradovala posjeta Krivokapića Indiji.

Sagovornici su saglasni i da bi se otvaranjem Indijskog kulturnog centra u Crnoj Gori promovisala i omogućila veća i vidljivija prisutnost indijske kulture i tradicije, ali i ojačala sveukupna saradnja dvije zemlje.

Bonus video: