Kankaraš: Bivša vlast metodom stare Udbe pokušava da podigne tenzije u Nikšiću i Crnoj Gori

"Pozivamo nadležne institucije da što prije pronađu i procesuiraju izgrednike. Brat je mio, ma koje vjere bio"

9773 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Kankaraš, Foto: SNP
Kankaraš, Foto: SNP

Pozivajući na mir, toleranciju i bratsku slogu, koalicija "Za budućnost Nikšića" osuđuje akt provokacije i pisanja grafita na zidu džamije u Nikšiću, saopštio je danas Aleksa Kankaraš, potpredsjednik Opštinskog odbora (OO) Socijalističke narodne partije (SNP) Nikšić.

"Očigledno sa namjerom, smišljeno i podmuklo, ovakvi napadi na pripadnike islamske vjeroispovijesti, sakralni i kulturno-istorijski objekat, daju nam za pravo da zaključimo iz čije kuhinje se šalju gnusne poruke. Bivša vlast na državnom nivou ne miri sa gubitkom fotelja i privilegija, pa sada, na "originalan" način, preko svojih usijanih glava, a možda i za neki sitan novac, već odavno oprobanom metodom stare Udbe pokušava da podigne međunacionalne i vjerske tenzije u Nikšiću i Crnoj Gori. Udaraju tamo gdje najviše boli, u svetinju", istakao je Kankaraš.

On je dodao da će štititi džamije kao što su branii i crkve.

"Zbog toga šaljemo jasnu poruku našoj braći islamske vjeroispovijesti, ali i počiniteljima ovog djela da ćemo štititi džamije kao crkve što smo branili, nećemo dati svetinje. Poručujemo takođe našim dragim sugrađanima, da ne nasijedaju na ovakve provokacije nesavjesnih pojedinaca i sada već odlazeće vlasti na lokalnom nivou. Dolazi novo vrijeme mirenja ljudi na našim prostorima, prije svega u Crnoj Gori, i to definitivno Demokratska partija socijalista (DPS) mora da shvati. Ako to shvati prije, to će biti bolje za njih", rekao je Kankaraš.

Po njegovim riječima, ovo su očigledno posljednji pokušaji odlazeće ideologije da zavadi građane.

"Nećemo dozvoliti da nas više svađaju, da šikaniraju nekoga zbog nacionalne, vjerske ili partijske pripadnosti. Naši sugrađani, braća i sestre islamske vjeroispovijesti imaju punu moralnu podršku koalicije Za budućnost Nikšića, našeg članstva i rukovodećih kadrova.Pozivamo nadležne institucije da što prije pronađu i procesuiraju izgrednike. Brat je mio, ma koje vjere bio", zaključio je Kankaraš.

Bonus video: