Marković: Skrnavljenje džamije je gnusan čin, nadležni da hitno pronađu i privedu počinioce

"Očigledno da postoje i oni kojima je ideja mira, sloge i ljubavi prema drugom i drugačijem u zajedničkoj kući, građanskoj Crnoj Gori, nepodnošljiva pa stalno nastoje da je podrijevaju i urušavaju, ali bezuspješno", istakla je Marković

3921 pregleda 12 komentar(a)
Marković, Foto: Liberalna partija
Marković, Foto: Liberalna partija

Skrnavljenje džamije u Nikšiću šovinističkim natpisima gnusan je čin koji oštro osuđujemo i pozivamo nadležne da hitno pronađu i privedu počinioce, saopštila je danas Jelena Marković, predsjednica Opštinskog odbora Liberalne partije (LP) Nikšić.

"Hadži Ismailova džamija, jedini takav objekat islamske kulture u Nikšiću, od neprocjenjivog je značaja i kao zaštićeno kulturno-istorijsko dobro ali i kao simbol tolerancije, prihvatanja i zajedništva svih vjera u Nikšiću jer ovaj grad svima nama jednako pripada i u Nikšiću je svako svoj na svome. Očigledno da postoje i oni kojima je ideja mira, sloge i ljubavi prema drugom i drugačijem u zajedničkoj kući, građanskoj Crnoj Gori, nepodnošljiva pa stalno nastoje da je podrijevaju i urušavaju, ali bezuspješno", istakla je Marković.

Ona je dodala da većinski Nikšić nikada nije bio na strani onih koji skrnave bilo čije svetinje i onih koji mrze i koji su nacionalisti i šovinisti, Nikšić to nije ni danas i neće nikada ni biti.

"Zato je važno da se utvrde počinioci ovog incidenta koji su ispisivali zločinačke poruke na džamiji i da se oštro sankcionišu po zakonu i javno prekore zbog nemoralnog ponašanja i pokušaja urušavanja vjekovne tradicije i tolerancije grada. Nećemo dozvoliti buđenje aveti devedesetih kada se po istom scenariju pokušalo urušiti sve što je suština Crne Gore i njene čestite tradicije i viteškog kodeksa", rekla je Marković.

Bonus video: