pozvao policiju da urgentno reaguje

Nikolić o skrnavljenju džamije u NK: Slike nedjela učestale nakon poraza bivšeg režima, sumnjivo i indikativno

"Poznavajući pozadine prethodnih sličnih slučajeva po Crnoj Gori gotovo da je i ovdje jasno da iza ovoga stoje instruisana lica koja žele da Nikšić predstave gradom netrpeljivosti, mržnje i nasilja, što on nikad nije i neće biti"

6508 pregleda 12 komentar(a)
Nikolić, Foto: Građanski pokret URA
Nikolić, Foto: Građanski pokret URA

Besprizorne slike skrnavljenja vjerskih objekata grafitima po Crnoj Gori, a danas na džamiji u Nikšiću, zaslužuju osudu i gnušanje nad tim vandalskim i nehumanim činom, saopštio je kandidat za odbornika liste "Crno na bijelo – Može Nikšić", Predrag Peđa Nikolić.

On je pozvao policiju da urgentno reaguje i počinioce ovakvih djela sankcioniše na odgovorajući način po zakonu.

Nikolić ističe da su slike ovakvih nedjela po Crnoj Gori učestale nakon izbornog poraza bivšeg režima, da su vrlo sumnjive i indikativne.

"Poznavajući pozadine prethodnih sličnih slučajeva po Crnoj Gori gotovo da je i ovdje jasno da iza ovoga stoje instruisana lica koja žele da Nikšić predstave gradom netrpeljivosti, mržnje i nasilja, što on nikad nije i neće biti. Ne želimo da ovakve scene gledamo u našem gradu. Nikšić je bio i ostaće grad multinacionalnog, multivjerskog karaktera, a svaki pokušaj uticanja na to biće kažnjen, prije svega na izborima 14. marta", kazao je Nikolić.

On je poručio da dobri duh Nikšića i Nikšićana niko neće uspjeti ukaljati i da ovake gnusne radnje neće i ne smiju biti dio svakodnevice grada pod Trebjesom.