Krivokapić: O svim propisima koji se tiču tužilaštva konsultovaćemo evropske partnere

On je rekao da je, u cilju kvalitetnog i inkluzivnog dijaloga sa domaćim akterima, danas sazvao konstitutivnu sjednicu Savjeta za vladavinu prava, na koju će pored stalnih članova, biti pozvan i predsjednik skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

18959 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Krivokapić, Foto: Luka Zeković

Vlada će sve analize predloga propisa koji se tiču efikasnog rada tužilaštva razmotriti isključivo u konsultaciji s evropskim partnerima, poručio je premijer Zdravko Krivokapić.

On je na svojoj Fejsbuk /Facebook/ stranici naveo da je Vlada na čijem je čelu nesumnjivo proevropska, i da je njen strateški cilj članstvo u Evropskoj uniji (EU).

Krivokapić je kazao da je, u skladu sa Koalicionim sporazumom, namjera Vlade da sprovede suštinsku reformu vladavine prava.

„Stoga ćemo sve analize predloga propisa koji se tiču efikasnog rada tužilaštva razmotriti isključivo u konsultaciji s evropskim partnerima“, naveo je Krivokapić.

On je rekao da je, u cilju kvalitetnog i inkluzivnog dijaloga sa domaćim akterima, danas sazvao konstitutivnu sjednicu Savjeta za vladavinu prava, na koju će pored stalnih članova, biti pozvan i predsjednik skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

„To će biti prilika za diskusiju i razmjenu mišljenja na liniji Vlada, pravosuđe, Skupština Crne Gore u funkciji napredovanja u procesu pristupanja EU“, dodao je Krivokapić.

Bonus video: