Abazović: Vlada Crne Gore usmjerena je ka EU i pouzdan je partner svih NATO zemalja

Kako je saopšteno iz Vlade, Abazović je ambasadora Češke, Karela Urbana upoznao sa situacijom u zemlji i prilikama koje je nova vlada zatekla nakon stupanja na dužnost

4493 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore usmjerena je ka Evropskoj uniji (EU) i pouzdan je partner svih NATO zemalja, poručio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović na sastanku sa ambasadorom Češke Karelom Urbanom.

Kako je saopšteno iz Vlade, Abazović je Urbana upoznao sa situacijom u zemlji i prilikama koje je nova vlada zatekla nakon stupanja na dužnost.

“Abazović je kazao da je Vlada usmjerena ka EU i da je pouzdan partner svih NATO zemalja, te da je u tom smislu značajna podrška koju je na početku svog mandata dobila sa značajnih međunarodnih adresa”, navodi se u saopštenju.

U vezi sa tim, Abazović je naveo da je važna i podrška koju u kontinuitetu Crna Gora dobija od Češke.

On je zahvalio Urbanu na pomoći koju je Češka, posredstvom Mehanizma za civilnu zaštitu Unije, donirala Crnoj Gori u sklopu borbe sa pandemijom COVID 19.

Urban je kazao da Crna Gora ima potpunu podrške Češke u procesu evropskih integracija i da će njegova zemlja podržati politiku proširenja EU, naročito na prostoru Zapadnog Balkana.

“Sagovornici su razgovarali i o situaciji sa pandemijom COVID 19, te uticaju koronavirusa na turizam, s obzirom na to da značaj broj turista iz Češke posjećuje Crnu Goru”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: