"Realna su očekivanja da Crna Gora tokom sljedeće godine otvori tri preostala pregovaračka poglavlja"

Kako je saopšteno iz Skupštine, Brajović je zahvalio na snažnoj podršci koju Mađarska u kontinuitetu pruža Crnoj Gori, kako prilikom dobijanja statusa punopravne članice NATO-a, tako i prilikom reformskih procesa na putu evropske integracije
54 pregleda 2 komentar(a)
Peter Sijarto, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Peter Sijarto, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 19.12.2017. 16:52h

Realna su očekivanja da Crna Gora tokom sljedeće godine otvori tri preostala pregovaračka poglavlja i ispuni sva privremena mjerila za poglavlja 23 i 24, zaključeno je na sastanku predsjednika Skupštine Ivana Brajovića sa ministrom vanjskih poslova Mađarske, Peterom Sijartom.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Brajović je zahvalio na snažnoj podršci koju Mađarska u kontinuitetu pruža Crnoj Gori, kako prilikom dobijanja statusa punopravne članice NATO-a, tako i prilikom reformskih procesa na putu evropske integracije.

Brajović je, kako se navodi, upoznao Sijarta sa najvažnijim trenutnim aktivnostima Skupštine, kao i aktuelnim političkim trenutkom u Crnoj Gori i regionu.

"Sagovornici su se saglasili da princip regate i mjerenje individualnih rezultata svake države predstavlja dobar pristup, i da se kroz primjer Crne Gore može uputiti snažna poruka ostalim zemljama kandidatima da Zapadni Balkan ima realnu evropsku perspektivu", kaže se u saopštenju.

Bonus video: