Marković: Uloga Mađarske u evroatlantskoj integraciji nezamjenjiva

Kako je saopšteno iz Vlade, zaključeno je da Crna Gora i Mađarska njeguju kvalitetne bilateralne odnose zasnovane na prijateljstvu, uvažavanju i zajedničkim interesima
0 komentar(a)
Peter Sijarto, Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Peter Sijarto, Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 19.12.2017. 16:03h

Uloga Mađarske u integraciji Crne Gore u NATO je nezamjenljiva, posebno u posljednjoj godini procesa, poručio je premijer Duško Marković tokom sastanka sa mađarskim ministrom vanjskih poslova Peterom Sijartom.

Kako je saopšteno iz Vlade, zaključeno je da Crna Gora i Mađarska njeguju kvalitetne bilateralne odnose zasnovane na prijateljstvu, uvažavanju i zajedničkim interesima i da obje strane vide mogućnost daljeg unapređenja odnosa posebno na ekonomskom planu.

Navodi se da je na sastanku bilo riječi i o konkretnim oblicima jačanja ekonomske saradnje i o mađarskim investicijama u Crnu Goru.

Marković se, kako se dodaje, zahvalio Sijartu na svemu što je Mađarska učinila za Crnu Goru tokom proteklih 11 godina evroatlantskih i evropskih integracija.

„Vaša uloga u našoj integraciji u NATO je nezamjenljiva, posebno u posljednjoj godini procesa. Vaši savjeti i podrška bili su ključni u finalnoj fazi“, rekao je Marković dodajući da je, nakon ulaska u NATO, Crna Gora svoje kapacitete usmjerila na evropske integracije.

Sijarto je kazao da i Mađarska smatra da je politika proširenja Evropske unije najznačajnija evropska politika, i istakao punu podršku te zemlje evropskim integracijama Crne Gore i daljem napretku u procesu pregovora na osnovu ostvarenih rezultata.

Bonus video: