Abazović: Crna Gora je zemlja mogućnosti, pravi je trenutak za ulaganje

On je naveo da je borba protiv korupcije i organizovanog kriminala u direktnoj vezi sa poboljšanjem uslova za investiranje i da će Vlada, u saradnji sa resornim institucijama, nastaviti da aktivno radi u tom pravcu

523 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora je zemlja mogućnosti i Vlada je otvorena za investitore, saopštio je njen potpredsjednik, Dritan Abazović i dodao da je pravi trenutak za ulaganje u državu.

On je juče na sastanku sa predstavnicima Savjeta stranih investitora (SSICG) kazao da mu predstavlja veliko zadovoljstvo što je u prilici da porazgovara sa njima i naveo da je njegov kabinet uvijek otvoren za saradnju.

„Vlada je uvijek otvorena za sve nove ideje. Crna Gora je zemlja mogućnosti i ovo je vaša druga zemlja. Iako je situacija sa koronavirusom izuzetno specifična, smatram da je ovo pravi trenutak da investirate u Crnu Goru. Mi smo otvoreni za investitore i želimo da vam pošaljemo jasnu poruku da u nama imate pouzdanog partnera“, kazao je Abazović.

On je naveo da je borba protiv korupcije i organizovanog kriminala u direktnoj vezi sa poboljšanjem uslova za investiranje i da će Vlada, u saradnji sa resornim institucijama, nastaviti da aktivno radi u tom pravcu.

Abazović je, kako je saopšteno iz Kabineta potpredsjednika Vlade, naveo da je cilj izvršne vlasti da razvija investicije koje imaju zeleni koncept ulaganja, te da će Crna Gora u dogledno vrijeme biti atraktivna destinacija koja će još bolje privlačiti strane investitore.

Abazović je irekao da Crna Gora ima problem sa brojem ljudi u javnoj upravi i da Vlada želi da podstake i promoviše realni sektor.

Predstavnici SSICG koji su prisustvovali sastanku su predsjednik UO Savjeta i izvršni direktor Addiko banke, Christoph Schoen, kao i izvršni direktori Ocean Montenegra Nela Vitić, Crnogorske komercijalne banke Pal Kovacs, Saga CF Ivan Bojanović, Porto Montenegra Dejvid Margason i Savjeta Ivan Radulović.

Predstavnici Savjeta su kazali da sa crnogorskim institucijama nemaju problema u komunikaciji, kao i da je za razvoj realnog biznisa neophodno zdravo okruženje i promocija povoljnih uslova za investiranje.

U tom smislu, investitori su saopštili da je njihova uloga višestruka u modernizaciji i digitalizaciji društva, kao i da će njihove investicije biti u skladu sa ekološkim standardima.

Sastanak je bio prilika da Abazović sagovornike upozna sa trenutnom političkom i ekonomskom sitaucijom u zemlji, naročito sa prilikama u kontekstu krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima novih ulaganja, kao i problemima sa kojima se investitori najčešće susrijeću.

Bonus video: