PRAVO IMAJU RUKOVODIOCI POSLE DVIJE, A ZAPOSLENI ni POSLE 35 GODINA

Demokrate: CEDIS skandalozno stambeno zbrinjava menadžment, iz džepa građana preko 300.000 eura

Navode da se pritom ističe da se stanovi dodjeljuju zaposlenima sa posebnim zaslugama, "pri čemu se ne zna ko te zasluge utvrđuje, a teško je odoljeti zaključku da je riječ o zaslugama za DPS"

13274 pregleda 38 reakcija 26 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora saopštila je da imaju dokaze o, kako su je nazvali, skandaloznoj akcji, stambenog zbrinjavanja menadžmenta CEDIS-a pred kraj njegovog mandata.

"Na dokumentima koje prezentujemo javnosti vidi se kako, po hitnom postupku, sprovode Javni poziv koji, kako piše, dostavljaju mejlom samo onima kojima treba da se dodijele stanovi! Ovom akcijom je, još jednom, zavučena ruka u džep svih građana Crne Gore i iz njega izvučeno 320.000 eura", dodaju Demokrate.

Navode da se pritom ističe da se stanovi dodjeljuju zaposlenima sa posebnim zaslugama, "pri čemu se ne zna ko te zasluge utvrđuje, a teško je odoljeti zaključku da je riječ o zaslugama za DPS."

"Kao da je bilo malo čerupanja za sve ove godine, hoće i u posljednjem mjesecu mandata da se dodatno obezbijede. Posebno su skandalozni uslovi za dobijanje stana gdje je navedeno da je lice rukovodilac ili zaposleni na radnom mjestu od značaja za poslodavca i, pazimo, da je svega dvije godine na toj poziciji. O kakvoj je neviđenoj bahatosti riječ neka ilustruje samo podatak da zaposleni sa po 35 godina radnog staža nemaju pravo na stan, ali imaju rukovodioci nakon samo dvije godine. Valjda je sada jasno da je ovo centar iz kojeg se ispisuju grafiti na džamijama, da se ne bi vidjelo kako se dodjeljuju stanovi lojalnim rukovodiocima", zaključuju iz Demokrata.