RTV Nikšić: Radimo u interesu građana

"Pravilima je jasno definisano da učesnici lokalnih izbora imaju pravo podjednake zastupljenosti u predizbornoj kampanji u programu Radio - Televizije Nikšić"

1505 pregleda 10 komentar(a)
Foto: RTV Nikšić
Foto: RTV Nikšić

Radio Televizija Nikšić radi u interesu građana Nikšića svim učesnicima izborne kampanje biće na usluzi u skladu sa zakonskim obavezama, da obezbijedi dovoljno prostora da upoznate građane šta im nudite, obećavate i jedni drugima zamjerate.

To se navodi u reagovanju RTV Nikšić na navode kandidata za odbornika liste Crno na bijelo Nikole Batrićevića, koji je naveo da ova televizija "predizborni program kreira po receptu DPS-a".

"Radio Televizija Nikšić usvojila je 11. januara 2021. godine Pravila o praćenju predizborne kampanje za predstojeće lokalne izbore u Nikšiću. Pravila su u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama i drugim aktima koji regulišu ovu oblast. Pravilima je jasno definisano da učesnici lokalnih izbora imaju pravo podjednake zastupljenosti u predizbornoj kampanji u programu Radio - Televizije Nikšić. To je bio slučaj i uoči parlamentarnih izbora 2020. godine, kada ni jedan prigovor nije stigao na našu adresu. Umjesto toga, upravo iz vaše koalicije dobili smo poruku zahvalnosti za objektivnost i kako vi to kažete "izostanak cenzure", navodi se u reagovanju.

Dodaju da studijske emisije-sučeljavanje kandidata nijesu u mogućnosti da organizuje, zbog ograničenih tehničkih i prostornih kapaciteta u studiju Televizije Nikšić.

"Razlog više je trenutna epidemiološka situacija i nemogućnost poptpunog poštovanja mjera koje je donijela Vlada čiji konstituent je i koalicija Crno na bijelo. Smatramo da bi organizovanje sučeljavanja bio veliki rizik kako po učesnike, tako po zaposlene. Umjesto debata učesnici su dobili dodatni prostor za predstavljanje. Upućujemo koaliciju Crno na bijelo na uvaženu prof. Nadu Tomović koja je na njihovoj odborničkoj listi, a koja je kao član Savjeta RTNK glasala za ova pravila, da ih uputi ko predlaže, a ko usvaja pravila, kao i druga akta u ovoj kući. Sigurni smo da će kada dobiju to obrazloženje imati makar malo profesionalne odgovornosti i uputiti izvinjenje ovoj medijskoj kući, prema kojoj iz godine u godinu bez argumenata populistički nastupaju".

RTV Nikšić je u odgovoru Batrićeviću navela da je tačno da troše novac svih građana, ali i da političari troše novac građana, "pa bi bilo lijepo da ih ne obmanjujete".

"Ovaj urednički tim preuzeo je ovu kuću sa dubokim finansijskim i drugim problemima. Danas se nećemo nikome izvinjavati što imamo rezultate, što smo je od gubitnika doveli do jedne uspješne firme. Evo da vam se pohvalimo 2020. godinu završili smo sa pozitivnim bilansom, odnosno najboljim rezultatom u posljednjih 10 godina. Ne znamo da li u Sjevernoj Koreji ima takvih medija, ali smo sigurni da se ni jedan lokalni medij u Crnoj Gori može pohvaliti sa tim rezultatima".

Iz RTV Nikšić su poslali poziv za intervju lideru URA i potpredsjeniku Vlade Dritanu Abazoviću.

Bonus video: