Demokrate: Ustavni sud potvrdio da je DIK partijska ćelija i produžena ruka DPS-a

123 pregleda 5 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 19.12.2017. 14:56h

Ustavni sud Crne Gore donio je odluku kojom se usvaja žalba Demokrata, ukida rješenje DIK-a od 1. decembra 2017. godine, poništava i nalaže ponavljanje izbornog postupka na biračkom mjestu broj 123-A „MZ Vranj“, u opštini Tuzi, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

"Nakon slične odluke koju je Ustavni sud nedavno donio za Petnjicu, ovo je već druga odluka za kratko vrijeme koja potvrđuje ispravnost argumentacije Demokrata, ali i ostalih, na osnovu koje smo tvrdili da su lokalni izbori održani 26. novembra protekli u nedemokratskoj atmosferi i uz kršenje izbornih prava i procedura. Na ovaj način, Ustavni sud je potvrdio da je Državna izborna komisija (DIK) ništa drugo do partijska ćelija i produžena ruka Demokratske partije socijalista (DPS), koja svoje odluke donosi većinom glasova onih koji ne odlučuju na osnovu Ustava i zakona, već na osnovu partijskih direktiva", navodi se u saopštenju Demokrata.

Ustavni sud je juče prihvatio je ustavnu žalbu Demokratske Crne Gore u vezi nepravilnosti na biračkom mjestu u Mjesnoj zajednici Vranj.

Bonus video: