Pejović, Foto: Demokratska Crna Gora
Pejović, Foto: Demokratska Crna Gora

Predsjednik Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore (DCG) u Budvi Mijomir Pejović kazao je da tvrdnje koje je juče iznijelo Specijalno državno tužilaštvo (SDT) "predstavljaju jeftinu naučnu fantastiku koja vrijeđa zdrav razum svakog čovjeka".

Predsjednik poslaničkog kluba Demokrata Boris Bogdanović je na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao da su ga u SDT-u ispitivali da li je pomogao predsjedniku Opštinskog odbora Budve Mijomiru Pejoviću i predsjedniku Kotora Vladimiru Jokića u dobijanju državljanstva.

"Rođen sam 16. 12. 1977. godine na Cetinju i toga dana sam stekao državljanstvo Crne Gore, zahvaljujući naravno, svom ocu i majci. Kolega Bogdanović je rođen skoro dvije godine nakon mog rođenja, pa se postavlja pitanje kako je to on mogao da mi pomogne prilikom sticanja državljanstva? Ili možda SDT živi i promišlja u nekom paralelnom univerzumu, ali se ipak neću upuštati da ulazim u taj svijet i prelazim granice kojim je uokviren zdrav ljudski razum", rekao je Pejović. Prema njegovim riječima svakom građaninu Crne Gore je potpuno jasno da su u pitanju "klasične podmetačine i pokušaj stvaranja političkog pritiska na ljude čistih ruku".

"Možda ostaci kriminalnih struktura bivšeg režima misle da će mene i moje kolege tako natjerati na političku trgovinu? Ili je, možda, preovladalo mišljenje da će na ovaj način zaplašiti funkcionere Demokrata? U svakom slučaju evidentno je u čijim redovima stanuje strah, do mjere da posežu za podmetanjima koja ulaze u zonu fantazija", kazao je Pejović. On je poručio da ih takvi nikada nisu mogli, niti će sada, ali ni ubuduće, zaplašiti i natjerati da prihvate trgovinu, jer, kako je kazao, takve dilove oni ne poznaju.

"Mi nemamo razloga da se bojimo od zakona jer su nam čiste ruke a savjest savršeno mirna, što ne bi rekao za one koji podmeću. Uostalom, zato i podmeću nadajući se da će se spasiti. Pravda polako, ali sigurno ide utabanim stazama i neće je zaustaviti jeftine prepreke decenijskih sluga autokratskog režima. Siguran sam da će uskoro zakucati na njihova vrata i omogućiti da nastave sa fantazijama, ali iz ne tako udobnih, zatvorskih prostorija", rekao je Pejović.

Bonus video: