Radulović čestitao Srbiji Dan državnosti: Zajednička evropska perspektiva je karika koja nas dodatno spaja

"Prevazilaženjem razlika i njegovanjem dobrosusjedskih odnosa, dvije nezavisne države mogu postati primjer napretka našeg regiona i bliže saradnje svih država Zapadnog Balkana", navodi se u čestitki.

8073 pregleda 13 komentar(a)
Radulović, Foto: Savo Prelević
Radulović, Foto: Savo Prelević

Ministar vanjskih poslova (MVP) Crne Gore Đorđe Radulović uputio je srbijanskom kolegi Nikoli Selakoviću čestitku povodom Dana državnosti Srbije, koji se obilježava 15. februara, saopšteno je iz MVP.

Kako se u saopštenju navodi, Radulović je kazao da je "zajednička evropska perspektiva, između ostalog, jedna od karika koja nas dodatno spaja, te da je Crna Gora spremna da doprinese daljoj integraciji našeg regiona u Evropsku uniju".

"Samo kroz kontinuirani politički dijalog, zasnovan na principima ravnopravnosti, uzajamnog poštovanja i razumijevanja, možemo ostvariti bolju bilateralnu saradnju u korist naših građana. Prevazilaženjem razlika i njegovanjem dobrosusjedskih odnosa, dvije nezavisne države mogu postati primjer napretka našeg regiona i bliže saradnje svih država Zapadnog Balkana", navodi se u čestitki.

U čestitki se navodi da u predstojećem periodu fokus treba staviti na intenziviranje saradnje u oblasti ekonomije, turizma, saobraćaja i kulture.

"Očekujem da ćemo uskoro imati priliku i da lično razmijenimo mišljenja o svim temama od zajedničkog interesa" rekao je Radulović.

Bonus video: