Abazović: Vlada UAE vidi kao partnera sa kojim može sarađivati na više nivoa, investitori uvijek dobrodošli

Ambasadorka UAE navela je da Crna Gora ima ogroman potencijal u poljoprivredi i da bi ta grana privrede trebalo da bude visoko u prioritetima našeg razvoja

6538 pregleda 4 komentar(a)
Alšamsi i Abazović, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Alšamsi i Abazović, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore Ujedinjenje Arapske Emirate (UAE) vidi kao partnera sa kojim se može sarađivati na više nivoa a investitori iz UAE uvijek su dobrodošli u Crnu Goru, poručio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Abazović se danas sastao sa ambasadorkom UAE u Crnoj Gori Nabilom Abdelaziz Naser Saed Alšamsi, i kako je saopšteno iz njegovog kabineta, tom prilikom joj poželio ugodan boravak u Crnoj Gori s obzirom na to da odnedavno službuje u Crnoj Gori.

U saopštenju se navodi da je Abazović ambasadorku UAE upoznao sa radom Vlade u prethodna dva mjeseca, izazovima sa kojima se susrijeće i prioritetima u budućem radu.

Istakao je da je prioritet borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.

"Abazović je kazao da je Vlada odlučna u namjeri da popravi imidž Crne Gore, te da bude prepoznata kao ekološka zemlja razvojnih šansi i ulaganja. Kazao je da u tom kontekstu Vlada UAE vidi kao partnera sa kojim se može sarađivati na više nivoa i da su investitori iz UAE uvijek dobrodošli u Crnu Goru. Abazović je naveo da Crna Gora i UAE treba još snažnije da razvijaju saradnju u oblasti turizma, poljoprivrede i stočarstva, zatim energetike i sve u skladu sa poštovanjem principa održivog razvoja", kazali su iz kabineta.

Alšamsi je, navode, iskazala veliko zadovoljstvo što je u prilici da svoju zemlju predstavlja u Crnoj Gori i posebno istakla prirodna bogatstva sa kojima raspolaže naša zemlja.

"Ambasadorka je kazala da su UAE u ovom periodu prioriteti razvoja medicina i bezbjednost hrane. Ambasadorka UAE je navela da Crna Gora ima ogroman potencijal u poljoprivredi i da bi ta grana privrede trebala biti visoko u prioritetima našeg razvoja. Kazala je da je za promociju Crne Gore u UAE važno prisustvo naše zemlje na izložbi EXPO 2021 koja je dobra prilika da na najbolji način predstavimo potencijale Crne Gore investitorima u UAE", piše u saopštenju.

Abazović se između ostalog zahvalio Emiratima na podršci koju konstatno pružaju Crnoj Gori u kriznim situacijama, naročito u kontekstu pandemije COVID 19, te da je to odličan pokazatelj prijateljstva.

Bonus video: