"Odnosi Crne Gore i Kosova utemeljen na dobrosusjedskoj saradnji"

Ambasador Hisa istakao da će sa novom Vladom Crne Gore nastaviti da unapređuje međudržavne odnose

8843 pregleda 17 komentar(a)
Hisa i Radulović, Foto: Mfa.gov.me
Hisa i Radulović, Foto: Mfa.gov.me

Crna Gora i Kosovo imaju odnose utemeljene na principima uzajamnog povjerenja, dobrosusjedstva i evropskoj perspektivi, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Ministar Đorđe Radulović razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Kosovo u Crnoj Gori Iljberom Hisom. Kako je saopšteo iz MVP, Radulović je kazao da Crna Gora ostaje posvećena vanjskopolitičkim ciljevima, među kojima je izgradnja bliskih veza sa susjedima, u cilju obezbjeđivanja dugoročne stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

"Ambasador Hisa istakao da će sa novom Vladom Crne Gore nastaviti da unapređuje međudržavne odnose. Na toj liniji, naglasio je da je jedan od prioriteta saniranje posljedica epidemije COVID-19, kao i organizacija vakcinacije stanovništva, kako bi mogli da pokrenu ekonomske aktivnosti u susret turističkoj sezoni", saopšteno je iz MVP.

Na sastanku je, dodaje se, bilo riječi i o predstojećim parlamentarnim izborima na Kosovu.

"Pri čemu je izraženo uvjerenje da će proteći u fer i demokratskoj atmosferi, kao i da će izborna volja građana biti osnova za nastavak reformskih procesa, kako na unutrašnjem, tako i na vanjskopolitičkom planu. Na toj liniji, apostrofiran je značaj rješavanja preostalih otvorenih pitanja, sa fokusom na dijalog Beograda i Prištine", .

Bonus video: