Đukanović potpisao ukaz o opozivu Kaluđerovića

Vlada je juče, kako je objavljeno u "Sluđžbenom listu", opozvala dva počasna konzula

17869 pregleda 41 reakcija 11 komentar(a)
Kaluđerović, Foto: Savo Prelević
Kaluđerović, Foto: Savo Prelević

Predsjednik države Milo Đukanović potpisao je opoziv ambasadora Nebojše Kaluđerovića sa dužnosti diplomatskog predstavnika Crne Gore u Americi, Meksiku i Kanadi. Ukaz, u kojem se navodi da će ga izvršiti ministar vanjskih poslova, objavljen je u današnjem "Službenom listu", a potpisan je 10. februara.

Kaluđerović, prema ranijim navodima, u februaru stiče uslove za starosnu penziju.

Ministarstvo vanjskih poslova je opozvalo još ambasadore Crne Gore u Kini Darka Pajovića, Srbiji Tarzana Miloševića, Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanku Jeknić, Vatikanu Miodraga Vlahovića, Italiji Sanju Vlahović, Bosni i Hercegovini Obrada Stanišića i Njemačkoj Veru Kuliš.

Ukaz Đukanovića o tome još nije objavljen.

Vlada je juče, kako je objavljeno u "Sluđžbenom listu", opozvala dva počasna konzula.

"Opoziva se Piotr Kitta sa dužnosti počasnog konzula Crne Gore u Bidgošću - Republika Poljska, sa nadležnošću za vojvodstva Kujavsko-Pomorje, Pomorje i Varminsko-Mazursko... Opoziva se Bertrand Thibert sa dužnosti počasnog konzula Crne Gore u Lionu - Republika Francuska, sa nadležnošću za region Auvergne - Rona - Alpe," piše u odlukama.

Takođe je razriješen Darko Uskoković dužnosti generalnog direktora Generalnog direktorata za bilateralne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova, na lični zahtjev, objavljeno je u "Službenom listu".

Bonus video: