prilazni put poplavljen

Davidović: Naselje Štedim izolovano od ostatka svijeta

Problem datira još odavno, jer Elektroprivreda Crne Gore za više od pola vijeka nije uspjela da riješi ovu situaciju i otkupi zemljište od seljaka, koji se već dugo muče da priđu svojim imanjima

10191 pregleda 55 reakcija 39 komentar(a)
Foto: Narodni pokret
Foto: Narodni pokret

Osnivač i lider Narodnog pokreta Crne Gore, Miodrag Daka Davidović, posjetio je naselje Štedim, čije stanovništvo ne može da priđe svojim kućama, jer je prilazni put potpuno poplavljen.

Problem datira još odavno, jer Elektroprivreda Crne Gore za više od pola vijeka nije uspjela da riješi ovu situaciju i otkupi zemljište od seljaka, koji se već dugo muče da priđu svojim imanjima.

Najčešće su prinuđeni da idu pješke, daljim putem, što im ograničava pristup domaćinstvima. Trenutno, hitna pomoć ili vatrogasci nikako ne mogu da priđu ovom naselju, a pandemija ni najmanje ne olakšava situaciju, već dovoljno napaćenom lokalnom stanovništu unosi dodatan strah.

"Država je jednostavno morala da otkupi ovu zemlju i iseli ljude. To su uslovi života koji nijesu dostojni čovjeka u 21. vijeku. Kada Narodni pokret pobijedi siguran sam da ćemo sa Elektroprivredom i državom razriješiti egzistencijalna pitanja stanovništva Štedima. To nijesu nikakvi novci za Elektroprivredu, a za ove ljude znače apsolutno sve u životu’’, kazao je Davidović ovim povodom.

Preporučujemo za Vas