Koliko agenata ima u državi?

Bulatović pitao za procjenu broja pripadnika bezbjednosnih službi članica NATO-a prijavljenih i neprijavljenih u Crnoj Gori
108 pregleda 7 komentar(a)
Demkratski front, Foto: Luka Zeković
Demkratski front, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.12.2017. 06:22h

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Predrag Bulatović tražio je da se objavi broj pripadnika bezbjednosnih službi članica NATO-a koji su prijavljeni u Crnoj Gori. On je u zahtjevu ministru vanjskih poslova Srđanu Darmanoviću pitao i za procjenu pripadnika bezbjednosnih službi koji nisu prijavljeni.

“Koja je procjena saradnika iz reda državljana Crne Gore, posebno onih koji imaju značajan položaj u svim sferama javnog života, i da li njihovo prisustvo utiče na suverenost Crne Gore i na samostalnost ključnih državnih organa”, navodi se u pitanju koje će biti postavljano u okviru sjednice posvećene premijerskom satu.

Bulatović je potpredsjednika Vlade i ministra pravde Zorana Pažina pitao zbog čega nije reagovao zbog odluke specijalnog državnog tužioca (SDT) Milivoja Katnića da oduzme pasoše poslanicima DF-a Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću. On je Pažina pitao zbog čega predstavnik ministarastva u Tužilačkom savjetu nije pokrenuo inicijativu za smjenu Katnića zbog “Brojnih zloupotreba položaja”.

“Pošto u kontinuitetu iznosite stavove o sudskom procesu tzv. državni udar i to u pravcu navodnog postojanja materijalnih dokaza. tražim da saopštite gdje se nalaze oružje i novac koji su trebali da se iskoriste na dan izbora”, navodi se u pitanju Kneževića Pažinu.

Poslanik DF-a Nebojša Medojević pitaće ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića koliko je Uprava policije otvorila istraga o korupciji u tužilaštvu i sudovima, dok će Slaven Radunović pitati Nuhodžića da li je odobrio upis na Policijsku akademiju 12 studenata koji nijesu prošli testove. Milutin Đukanović (DF) pitaće ministra poljoprivrede Milutina Simovića kada će početi sa radom fabrika čokolade na Cetinju.

Bonus video: