Šćekić: Prijeko potrebno usvajanje novog zakona kako bi se tužilaštvo oslobodilo političkog uticaja bivše vlasti

"Ovo je još jedan u nizu pokazatelja da SDT pokušava poniziti Skupštinu CG, odnosno novu crnogorsku vlast", napisao je Šćekić na Tviteru

20273 pregleda 85 reakcija 41 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Ovakvo ponašanje SDT, koje je dodirnulo dno i u moralnom i u profesionalnom smislu, pokazuje da je reforma tužilaštva neophodna, napisao je predsjednik opštine Berane i potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore, Dragoslav Šćekić na svom Tviter nalogu povodom zahtjeva Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) za skidanje imuniteta poslaniku Demokratske Crne Gore i bivšem predsjedniku Opštine Budva, Draganu Krapoviću.

"Specijalno državno tužilaštvo je pokazalo još jednom da su im ciljna grupa pošteni građani i da su produžena ruka zla koje je pokušalo zarobiti Crnu Goru. Ovo je još jedan u nizu pokazatelja da SDT pokušava poniziti Skupstinu CG, odnosno novu crnogorsku vlast", napisao je Šćekić na Tviteru.

On je poručio je da je prijeko potrebno usvajanje novog zakona kako bi se tužilaštvo oslobodilo političkog uticaja bivše vlasti i ne bi bilo kočnica u borbi protiv korupcije i kriminala.

"Pozivam Skupštinu Crne Gore i međunarodne institucije da ne dozvole gaženje demokratije i puta CG prema EU, i ne dozvole da ostaci nedemokratske vlasti i dalje drže državu i institucije kao taoce stvaranjem tenzija u osiromašenom društvu", objavio je na Tviteru.

Bonus video: