SNP Nikšić: Đukanović će odgovarati pred svojim narodom

"Pored navedenog, Đukanović je ovjekovječio svoju vladavinu u pljačkaškoj privatizaciji gdje je svo bogatstvo koje posjeduje Crna Gora prelio u ruke svoje porodice i svojih rođaka, kumova i kriminogenih struktura bliskih njemu i DPS-u"
1 komentar(a)
SNP logo, Foto: Miloš Rudović
SNP logo, Foto: Miloš Rudović
Ažurirano: 13.04.2018. 09:01h

Milo Đukanović je, obilježio period trodecenijske vladavine i to prvo vodeći "rat za mir", mrzeći šah zbog hrvatske šahovnice, proganjajući Bošnjake iz Bukovice, proganjajući i deportujući Bošnjake u ratom zahvaćena područja, zatvarajući Albanace i Bošnjake u izmišljenim planiranim terorističkim akcijama, proganjajući liberale kao političke protivnike koji su se zalagali za samostalnu Crnu Goru, poručili su iz nikšićkog SNP-a u reakciji na izjavu Veselina Grbovića da je poput Njegoša u 19. vijeku, Đukanović obilježio kraj prošlog i početak ovog vijeka.

"Nepunu deceniju kasnije, progoni, zatvara i ostavlja bez posla Srbe zbog svoje nacionalne pripadnosti, diskriminiše srpski jezik i ćirilicu, diskriminiše kanonsku Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori", kazali su iz SNP-a i dodali da je "Milov period strahovlade" obilježen i isceniranim državnim udarom uoči parlamentarnih izbora zbog čega se u zatvoru nalate nevino optuženi građani Srbije, "čekajući ishod montiranog suđenja".

"Pored navedenog, Đukanović je ovjekovječio svoju vladavinu u pljačkaškoj privatizaciji gdje je svo bogatstvo koje posjeduje Crna Gora prelio u ruke svoje porodice i svojih rođaka, kumova i kriminogenih struktura bliskih njemu i DPS-u", saopšteno je.

Đukanović je, kako tvrde, rudna bogatstva, šume, vodotoke i obalu dao svojim rođacima i kumovima na "nemilosrdnu eksplataciju uz minimalne naknade" i dodali da je Đukanović preduzeća koja nije privatizovao za bližnje dao svojim poslovnim partnerima i dao im stotine miliona državnih garancija za kredite, koje danas vraćaju crnogorski građani.

Napomenuli su da je period Đukanovićevog vladanja obilježen nizom nerazriješenih ubistava, napada i progona nezavisnih novinara i medija.

"Milo je, za razliku od Njegoša sa kojim ga upoređuje Grbović, obilježio vrijeme svoje vladavine i time što je postao jedan od najbogatijih državnika u svijetu a njegova porodica grabi da uđe u red svjetskih milijardera", tvrde is SNP-a i dodaju daje Đukanović mnogo čime obilježio svoju vladavinu, ali ne po dobru za šta će "odgovarati pred svojim narodom".

"Posledice predsjednikovanja Mila Đukanovića će osjećati svi građani Crne Gore u godinama koje slijede", zaključili su iz SNP-a.

Bonus video: