Abazović: Vlada odlučna u namjeri da se obračuna sa organizovanim kriminalnom i korupcijom

Abazović je iskazao jasno opredjeljenje Vlade prozapadnom kursu i istakao da su evropske integracije spoljnopolitički prioritet Crne Gore

7329 pregleda 24 reakcija 23 komentar(a)
Brendle i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Brendle i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore odlučna je u namjeri da se obračuna sa organizovanim kriminalnom i korupcijom, poručio je potpredsjednik Dritan Abazović.

On je, kako je saopšteno iz Vlade, razgovarao sa direktorom njemačke fondacije Fridrih Ebert (FES) za Srbiju i Crnu Goru, Maksom Brendlem.

Abazović je Brendlea upoznao sa aktivnostima, prioritetima i izazovima u radu Vlade.

On je iskazao jasno opredjeljenje Vlade prozapadnom kursu i istakao da su evropske integracije spoljnopolitički prioritet Crne Gore.

“Abazović je Brendleu naglasio da je Vlada odlučna u namjeri da se obračuna sa organizovanim kriminalnom i korupcijom koji su, kako je naveo Abazović, višedecenijski izjedali crnogorsko društvo”, kaže se u saopštenju.

U tom cilju,kako je kazao Abazović, formiran je i Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou, koji je u svom sastavu uključio i više prepoznatih boraca protiv korupcije i organizovanog kriminala iz nevladinog sektora.

Brendle je poželio sreću u radu nove vlade i kazao da se nada uspješnoj saradnji.

"Sastanak je bio prilika da Abazović i Brendle razgovaraju o ulozi FES-a na Balkanu i njihovom doprinosu političkom obrazovanju mladih ljudi kroz razne aktivnosti koje sprovodi ta organizacija.

Bonus video: