Krivokapić čestitao Dragiju izbor na dužnost predsjednika Vlade Italije

"Veoma mi je drago što mogu da konstatujem da naše dvije tradicionalno prijateljske zemlje, istorijski i geografski upućene jedna na drugu, u kontinuitetu ostaju posvećene jačanju međudržavnih veza, kroz konstruktivan politički dijalog i plodnu saradnju na svim poljima"

9437 pregleda 5 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao je u ime Vlade Crne Gore i u svoje ime izbor na dužnost predsjedniku Savjeta ministara Italije Mariju Dragiju, uz želje za uspjeh u obavljanju ove odgovorne dužnosti i u uvjerenju da će Vlada na čijem je čelu doprinijeti prosperitetu Italije i njenoj daljoj afirmaciji kako u evropskim, tako i u globalnim okvirima, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

"Veoma mi je drago što mogu da konstatujem da naše dvije tradicionalno prijateljske zemlje, istorijski i geografski upućene jedna na drugu, u kontinuitetu ostaju posvećene jačanju međudržavnih veza, kroz konstruktivan politički dijalog i plodnu saradnju na svim poljima. Siguran sam da ćemo zajedničkim angažovanjem doprinijeti da saradnja koju su do sada ostvarile Crna Gora i Italija, bude solidna osnova za sprovođenje brojnih inicijativa i konkretnih projekata u oblastima od obostranog značaja", navodi se u čestitki Krivokapića.

Krivokapić se, kako je saopšteno iz Vlade, zahvalio na konzistentnoj političkoj i ekspertskoj podršci Italije u procesu evropske integracije Crne Gore, uz uvjerenje da će države Zapadnog Balkana i u budućem periodu u Italiji imati pouzdanog partnera na njihovom putu ka EU.

"Uvjeren sam da će, pored savezništva u NATO, članstvo u Evropskoj uniji otvoriti nove mogućnosti za saradnju i snaženje našeg partnerstva. Vjerujem da ćemo, u duhu solidarnosti i međusobnog povjerenja, savladati izazove koje prati kriza prouzrokovana globalnom pandemijom COVID 19", zaključuje se u čestitki Krivokapića.

Bonus video: