Evo ko je sve na listi oko DPS i DF u Nikšiću: Šundić, Bulajić, Đukanović...

Koalicija “Evropski tim za Nikšić“ predaće Opštinskoj izbornoj komisiji listu, kao i koalicije „Za budućnost Nikšića“ i „Mir je naša nacija“ sa pokretom „Ne damo Nikšić“ i “Plenumom 083”

50347 pregleda 174 reakcija 61 komentar(a)
Nikšić, Foto: Boris Pejović
Nikšić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.02.2021. 08:34h

Koaliciju koju čine Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD), Liberalna partija (LP) i Patriotsko-komitski savez (PKS), na lokalnim izborima u Nikšiću, predvodiće bivša ministarka nauke Sanja Damjanović, potvrđeno je “Vijestima”.

Kako “Vijesti” saznaju, na listi te koalicije pod nazivom “Evropski tim za Nikšić” su, pored predsjednika opštinskih odbora partija koje čine savez, Zorana Vukićevića, Marka Radojevića (SD), Jelene Marković (LP) i Tanje Knežević Perišić (PKS), Marko Burić, Ivana Radonić, Dragoljub-Čarli Ilić, Dejan Perović, Jasmina Nikčević, Sonja Milatović, Petar Šundić, Boris Muratović, Miodrag-Dragan Nikolić, Nikola Bezmarević, Aleksandar Mrvošević, Slobodanka Roganović, Rajko Perović, Nikola Tadić, Ljiljana Adžić, Aćim Dabović, Momčilo Mićunović, Draško Mijušković, Kristina Šćepanović, Vladan Vujković, Zoran Stanišić, Darko Rojević, Svetlana Batrićević, Mirko Vujačić, Goran Miličić, Marija Mitrić Koprivica, Nikola Gardašević, Marko Blečić, Aldijana Hodžić, Ana Perunović, Ana Petrović Njegoš, Zdravko Jauković, Aleksandra Vujović, Gorica Miljanić i Nikola Zirojević.

Na listi nema predsjednika i potpredsjednika Opštine iz DPS-a, Milutina Simovića, Dragana Perovića i Sonje Nikčević, kao ni predsjednika SO, Radivoja Nikčevića.

Iz koalicije “Evropski tim za Nikšić” ranije su kazali da su ako bude potrebno, nakon izbora spremni da uđu u koaliciju sa Socijaldemokratskom partijom (SDP).

Ta koalicija danas će Opštinskoj izbornoj komisiji predati listu, kao i koalicije „Za budućnost Nikšića“ koju predvodi Marko Kovačević i „Mir je naša nacija“ koju predvodi Momo Koprivica, potpredsjednik Demokrata.

“Narodni pokret” biznismena Miodraga Dake Davidovića juče je predao listu, a prethodno su to uradili Građanski pokret URA i SDP.

“Za 100 dana od momenta kada dođemo na vlast osjetiće se napredak u Nikšiću. Mi nemamo kud nazad. Dotakli smo dno i sa ovog dna moramo vaskrsnuti na radost našeg Narodnog pokreta”, poručio je juče Davidović.

Što se tiče koalicije „Za budućnost Nikšića“, zajedno će nastupiti Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija i nedavno osnovani pokret „Za život Nikšića“, a jedan od slogana će biti „Nikšić odlučuje o budućnosti“.

Na listi će se, kako „Vijesti“ saznaju, pored Marka Kovačevića naći i Milutin Đukanović, Strahinja Bulajić, Stefani Eraković, Zorica Aleksić, Dejan Bajović, Milan Knežević, Mirko Varajić, Nenad Marković, Zoran Tomić, Nemanja Lalić, Vesna Miljanić, Dragan Bigović, Aleksa Kankaraš, Maksim Vučinić, Biljana Kovačević, zatim Veselin Đurović i Anica Palija Đurović iz UCG.

Sa koalicijom sa državnog nivoa, „Mir je naša nacija“ koju čine Demokrate, Demos, Partija penzionera invalida i restitucije i Građanski pokret „Nova ljevica“, nastupiće i pokret „Ne damo Nikšić“ koga predvodi Gordana Radović savjetnica za ekonomska pitanja predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i „Plenum 083“, koga čini grupa uglavnom univerzitetskih profesora.

Na listi će se, prema informacijama „Vijesti“, pored Moma Koprivice i Gordane Radović, naći i Marko Mitrović, Nemanja Vuković, Ksenija Milović, Svetlana Agramović, Nikola Vukotić, Radivoje Grubač, Andrijana Đordan, Nada Krivokapić, Miloš Vulanović...

Listu GP URA, predvodiće Tatjana Đurišić Bečanović, a tu su, između ostalih i Goran Šućur, Predrag Nikolić, Mirko Pavićević, Borislav Kankaraš, Anđela Mijanović, Nebojša Gorašević, Đorđije Manojlović, Nikola Batrićević, Bojana Obradović, Ivan Janjušević, Marinko Janjušević…

Listu SDP-a predvodi predsjednik OO Željko Nikolić, a tu su, između ostalih, Zoran Mrkić, Lidija Ognjenović, Marko Kastratović, Rade Kovač, Novo Nikčević, Elma Adrović, Marko Lasica, Predrag Nikač, Ratko Dubljević, Đorđije Pajović, Snežana Aleksić.

Pravo glasa na martovskim izborima u Nikšiću, prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, ima 58.544 građana.

Za finansiranje kampanje obezbijeđena su sredstva u iznosu od 25 odsto tekućeg budžeta, odnosno 48.552 eura, navodi se u Planu kontrole i nadzora za izbornu kampanju u Nikšiću, koji je usvojila Agencija za sprečavanje korupcije.

Formiran tim za kontrolu izbora, Milošević na čelu

MUP je formirao Operativni tim za kontrolu izbornog procesa u Nikšiću, na čijem čelu je državni sekretar za kontrolu rada policije u MUP-u, Rade Milošević.

Milošević je “Vijestima” rekao da će Operativni tim biti sastavljen od članova Unutrašnje kontrole i određenih djelova policije (Sektor za privredni kriminal, Specijalno policijsko odjeljenje).

"Zadatak tima biće da kontroliše postupanje policije i određenih organizovanih grupa i spriječi eventualne zloupotrebe, kao što je kupovina glasova tokom izbornog procesa”, kazao je Milošević.

U rješenju o formiranju tima, kojeg je potpisao ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, navedeno je da su zadaci tima “da vrši instruktivne i operativne poslove u oblasti kontrole izbornog procesa, ukazuje na nezakonitost u radu UP i upozorava UP o njenom radu, predlaže mjere za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti, vrši prijem pritužbi, molbi i drugih predstavki u vezi sa ugrožavanjem biračkog prava i ostvaruje komunikaciju sa građanima, organima za sprovođenje izbora i drugim subjektima”.

Milošević je rekao da će tim biti stancioniran u Nikšiću, a biće otvoren broj za građane putem kojeg će moći da prijave zlupotrebe.

Bonus video: